Haberler

Şemdinli'de PKK Sığınaklarında 2 Ton Patlayıcı Yapımında Kullanılan Gübre Ele Geçirildi

HAKKARİ'nin Şemdili ilçesi'nde PKK terör örgütüne karşı güvenlik güçleri tarafından sürdürülen operasyonlarda, 350 metre mesafede 3 ayrı sığınak ortaya çıkarıldı.

HAKKARİ'nin Şemdili ilçesi'nde PKK terör örgütüne karşı güvenlik güçleri tarafından sürdürülen operasyonlarda, 350 metre mesafede 3 ayrı sığınak ortaya çıkarıldı. Bu sığınaklarda 2 ton İran menşeili bomba yapımında kullanılan gübre ile malzemeler ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak çalışma yapıldığı belirtildi. Yapılan çalışmalarda 2 ton İran menşeli patlayıcı özelliği bulunan gübre ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan kablo, soket, elektrik devresi ve koli bandlarının ele geçirildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Yürütülen çalışmalar kapsamında 28.11.2016 günü yapılan aramalar neticesinde, ilimiz Şemdinli ilçesi Çatalca köyü kırsal alanında bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan sığınak ve mağaraların olabileceği değerlendirilmiş, tespit edilen noktalara yapılan geniş çaplı operasyonlar neticesinde, birbirine yaklaşık 350 metra mesafede 3 ayrı sığınak tespit edilmiş, sığınaklar içerisinde El Yapımı patlayıcı (EYP) de kullanılan kablo, soket, elektrik devresi, koli bandı vs. mahzemeleri ile 50'şer kiloluk büyük çuvallar içerisinde toplam 2 top İran menşeli patlayıcı özelliği bulunan gübre ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Hakkari İran PKK Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title