Haberler

Şemdinli'de Çevre Duyarlılığına Dikkat Çekildi

Şemdinli ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, yaptıkları basın açıklamasıyla çevre duyarlılığına dikkat çekti.

Şemdinli ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, yaptıkları basın açıklamasıyla çevre duyarlılığına dikkat çekti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe binası önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Şemdinli Doğa Severler Derneği Başkanı Mürşit Sönmez, çevre kirliliği ve çevreye verilen zararın herkesin ortak sorunu ve sorumluluğu olduğunu belirtti.

Doğanın insanlara değil insanların doğaya bağımlı olduğunu hatırlatan Sönmez, şöyle konuştu:

"Derelerimizi, havamızı ve toprağımızı acımasızca, şuursuzca kirletiyoruz. Orman alanlarını neredeyse bitireceğiz. Yaban hayat yok olma tehlikesi taşıyor. Unutmayalım ki bu dünya sadece bize ait değil. Bütün çevremiz tehlike sinyalleri veriyor. Doğal varlıklarımızı geri gelmemek üzere yok ediyoruz. Bilmem farkında mıyız ama kendi ellerimizle korkunç sonumuzu hazırlıyoruz.  Hem kendimizin hem de gelecek nesillerin en kutsal hakkı olan yaşam hakkına kast ediyoruz."

Bu bencil davranışlardan artık vazgeçilmesi gerektiğini belirten Sönmez, bütün sivil toplum kuruluşları ve siyasi partileri çevre duyarlılığı için acilen önlem almaya çağırdı.

Sönmez, "Son ırmak kuruduğunda, ağaçlar yok olduğunda, son balık öldüğünde, insanlar paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacaktır. Ağaç kesimini azaltmada her birey ve kurum inisiyatif almalıdır. Çevre kirliliği yapmayan enerji kaynakları yakıt olarak kullanılmalı ve bu özendirilmelidir. Ağaçlandırma çalışmalarını başlatmalıyız. Geri dönüşümü destekleyen projeler üretmeli ve desteklemeliyiz. Bilinçsiz avlanmadan hiçbir şekilde taviz vermemeliyiz."

Sosyal medya üzerinden de çevre duyarlılığı noktasında destek ve bilinçlendirme çalışmalarını başlatacaklarını dile getiren Sönmez, bunun için toplumun tüm kesimlerinden destek beklediklerini belirtti.

Sönmez, "Zaman kaybetmeden üzerimize düşen ve aynı zamanda bize farz olan bu toplumsal hassasiyet ve sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Çevremizi sahiplenmeli, değerini ve önemini çocuklarımıza öğretmeliyiz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Şemdinli Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

metin arkamobilWeb@haberler.com:

Cevreyesaygili ve cevreyi temiztutmaliyiz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title