Haberler

Şemdinli'de Askere Taciz Ateşi Açıldı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Kale Tepe bölgesinde yeni inşa edilen karakolun güvenliğini sağlayan askeri birliğe PKK'lılar tarafından taciz ateşi açıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, taciz olayının Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Ortaklar Karakolu'na 10 kilometre uzaklıktaki Kale Tepe mevkiinde meydana geldiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Halen devam eden Kale Tepe Yeni Karakol Binası inşaatının ve hudut emniyetinin sağlanması maksadıyla, 25 Mart 2014 tarihinden itibaren keşif, gözetleme faaliyetlerine devam eden 11'inci Komando Bölüğü unsurlarına, Doçka veya Bixi olduğu değerlendirilen silahlarla, seri ve tek tek ateş açılmıştır. Meydana gelen olay sonucu herhangi bir zayiat olmamıştır. Teröristlerin taciz ateşlerine, bölgede bulunan unsurlarımız tarafından derhal, şiddetli bir şekilde karşılık verilmiştir. Bölgeye sevk edilen İnsanlı Keşif Uçağı, yaklaşık bir saat süreyle icra ettiği gözetlemenin ardından bölgeden ayrılmıştır. Müteakiben görevlendirilen iki adet AH-1W Kobra Helikopteri ile 14.45-15.00 saatleri arasında, teröristlerin ateş açtığı bölgede silahlı keşif faaliyeti icra edilmiş, bu esnada taciz noktalarına 20 mm'lik top ile atış yapılmıştır." - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Ortaklar Şemdinli Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title