Haberler

Şemdinli'de 280 Kaçak Yakalandı

Görüntü Dökümü : Kapalı spor salonunun dış görünümü -Yakalanan kaçaklardan detay -Mehmetçiklerin çocuklarla ilgilenmesi -Mehmetçik tarafından çocuklara yemek verilmesi -Genel detay Şemdinli'de 280 kaçak yakalandı Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Irak'tan Türkiye'ye yasadışı yollardan girdikleri belirlenen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 280 kişi yakalandı Yakalan kaçaklara Şemdinli Kaymakamlığı sahip çıktı Şemdinli ilçesinde, Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı yollardan giriş yaptıkları belirlenen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 280 kaçak yakalandı.

Görüntü Dökümü :

Kapalı spor salonunun dış görünümü

-Yakalanan kaçaklardan detay

-Mehmetçiklerin çocuklarla ilgilenmesi

-Mehmetçik tarafından çocuklara yemek verilmesi

-Genel detay Şemdinli'de 280 kaçak yakalandı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Irak'tan Türkiye'ye yasadışı yollardan girdikleri belirlenen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 280 kişi yakalandı

Yakalan kaçaklara Şemdinli Kaymakamlığı sahip çıktı

Şemdinli ilçesinde, Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı yollardan giriş yaptıkları belirlenen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 280 kaçak yakalandı.

İlçenin Irak sınırında bulunan Derecik beldesinden gece saatlerinde ilçeye girdiği tespit edilen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Irak ve Bangladeş uyruklu 280 kaçak, sınırı geçerken jandarma tarafından yakalandı.

Kaçaklar, Şemdinli Kaymakamlığınca İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Salonu'na yerleştirildi. Askerler tarafından yemek verilen kaçaklara, Kaymakamlık ile Eşit ve Yakınlık Derneğinin (YAKINDER) girişimleriyle battaniye ve giyecek yardımında bulunuldu. Kalabalık kaçak grubu, sağlık taramasından da geçirildi.

Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk yaptığı yazılı açıklamada, sınırdan yasadışı yollarla ülkeye girmeye çalışırken güvenlik güçleri tarafından yakalanan kaçakların, toplu halde ilçeye getirildiğini bildirdi.

Öztürk açıklamasında, şunları kaydetti:

"Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 280 kişilik kaçak grubu, Gençlik Hizmetlerimize bağlı spor salonunda barındırdık. Kaymakamlık olarak gerekli ihtiyaçları karşıladık. Sağ olsunlar ilçemizin duyarlı vatandaşları ihtiyaçların karşılanması noktasında katkıda bulundu. Sağlık ekiplerimiz de kaçakları gerekli sağlık kontrollerinden geçirdi. Yeme, içme ve barınma ihtiyaçları Kaymakamlığımızca giderildi. Yasal işlemlerin ardından kaçaklar hakkında İl Göç İdaresi Müdürlüğüyle koordineli şekilde gerekli işlemler yapılacak."

YAKINDER yönetiminden yapılan açıklamada ise, "Kısa sürede Şemdinli halkının duyarlılığıyla kaçaklar için gerekli battaniye ihtiyacını giderdik. Sabah kahvaltısı ve öğle yemeğini verdik. Burada kurumların iş birliği içinde hareket etmeleri ve Şemdinli halkının duyarlılığı sayesinde gelen misafirlerimizi güzel bir şekilde karşıladık" ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Şemdinli Türkiye Hakkari Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title