Haberler

Selzedelere Başbakanlıktan 6 Milyon Liralık Ödenek

AK Parti İl Başkanı Sümer: "Devletimiz her zaman mağdurun yanındadır ve yardım elini uzatmaktadır"

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, 13 Ocak'da yaşanan sel felaketinde zarar gören vatandaşlar için Başbakanlıktan 6 milyon lira ödenek gönderildiğini bildirdi.

Sümer, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle Kumluca ve Demre bölgesinde büyük hasara yol açan sel felaketinde 11 ilçenin 71 mahallesinde, 5 bin 107 dekar kapalı ve 14 bin 185 dekar açık tarım alanının zarar gördüğünü kaydetti.

Zarar gören 2 bin 215 çiftçinin sadece 324'ünün tarım sigortası bulunduğunu belirten Sümer, sel felaketinden zarar gören çiftçiler için Başbakanlıktan 6 milyon liralık ödenek gönderildiğini ifade etti.

Antalya Valiliği hesabında bulunan söz konusu ödeneğin kaymakamlıklara gönderilerek çiftçilere ulaşmasının sağlanacağını bildiren Sümer, "Devletimiz her zaman mağdurun yanındadır ve yardım elini uzatmaktadır" ifadesini kullandı.

Sel felaketi sonrasında tarım sigortasının öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirten Sümer, tarım sigortasının yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılandığını, bu avantajın üretici tarafından çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Rıza Sümer Ak Parti Kumluca Demre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title