Haberler

Selvitopu, Eski Başkanları Ağırladı

İzmir’de eski belediye başkanları tarafından kurulan ve Ege Bölgesi’ndeki bazı illerden de üyeleri olan İzmir Belediye Başkanları Birliği Derneği’nin başkan ve yönetim kurulu üyeleri Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu makamında ziyaret etti.

İzmir'de eski belediye başkanları tarafından kurulan ve Ege Bölgesi'ndeki bazı illerden de üyeleri olan İzmir Belediye Başkanları Birliği Derneği'nin başkan ve yönetim kurulu üyeleri Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu makamında ziyaret etti. Dernek çalışmaları hakkında Başkan Selvitopu'na bilgiler veren ve yeni görevinden dolayı Başkan'ı kutlayan dernek yönetimi siyasetçilerin, belediye başkanlarının da örgütlenmesi gerektiğine dikkat çektiler. Derneğin bu doğrultuda çalışmalar yürüttüğünü belirten eski belediye başkanları "Eski ve yeni başkanların sendikasıyız." Diyerek de önemli görevler üstlendiklerini ifade ettiler. Belediye başkanlığının zor bir görev olduğuna vurgulayan Başkan Selvitopu da belediye başkanlarına milletvekillerinde olduğu gibi bazı güvencelerin verilmesi gerektiğini söyledi.

İzmirli eski belediye başkanlarının örgütlenerek kurduğu İzmir Belediye Başkanları Birliği Derneği'nin Kurucu Başkanı ve Bornova eski Belediye Başkanı Cengiz Bulut, İkinci Başkan ve Konak eski Belediye Başkanı Ahmet Sarışın ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Karabağlar Belediye Başkan'ı Muhittin Selvitopu'nu ziyaret ettiler. Ziyarete Bornova eski Belediye Başkanı Ali Sözer, Güzelbahçe eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran, Zeytindağ eski Belediye Başkanı Ümit Nuri Çiftçi ile Beydağ eski Belediye Başkanı Mehmet Emin Girgin de katıldı.

Derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında Başkan Selvitopu'na bilgi veren Başkan Bulut, derneğin örgütlü bir topluluk olmayan belediye başkanları için çok önem taşıdığını belirtti. Türkiye'de siyasetçilerin korunması gerektiğine de değinen Bulut, "Belediye başkanlarının görevleri bitince ellerinde hiçbir şey kalmıyor. Derneğimiz bu başkanlara özlük hakları ve hukuki konular gibi alanlarda destek oluyor. Daha da önemlisi başkanlar kendilerini yalnız hissetmiyorlar. Biz eski ve yeni belediye başkanlarının sendikasıyız." Dedi. Bulut Başkan Selvitopu'nun başarılı çalışmalarını da yakından takip ettiklerini belirterek dernek olarak her zaman yanında olacaklarını söyledi.

Belediye başkanlarının görevleri bittikten sonra çok kötü durumlara düştüğünü, yalnız kaldığını dile getiren Dernek İkinci Başkanı Ahmet Sarışın ise belediye başkanlarının örgütlenmekten başka çarelerinin olmadığını vurguladı. Geçmişte belediye başkanlığı görevinde bulunmuş bazı isimlerin bugün zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalıştığına dikkat çeken Sarışın, "Belediye başkanları birlik içinde olmalı." dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

"Belediye başkanlarının ne yazık ki arkalarında kimse yok. Belediye başkanı olduğun sürece sokağa çıktığında saygı sevgi görüyorsun. Belediye başkanlığı bittiği gün ise en yakınındakiler bile terk ediyor. Bugün baktığınızda milletvekilleri bir örgütlülük içinde bütün haklarını kullanabiliyorlar. Belediye başkanları ise böyle değil. Geçmiş dönemde başkanlık yapmış kişiler arasında ekonomik açıdan çok kötü, temel ihtiyaçlarını dahi karşılamayacak durumda olanlar var. Bu yüzden eski ve yeni belediye başkanları örgütlenmeli, birlik olmalı."

Başkan Selvitopu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek örgütlenmeden dolayı dernek yöneticilerini tebrik etti. Derneğin kurulmasıyla belediye başkanlarının çok eksik olan bir yanının tamamlanmış olduğunu belirten Selvitopu, geçmişte görev yapan belediye başkanlarının tecrübelerinden, görüş ve önerilerinden faydalanarak birlikte hareket etmek istediklerini söyledi. Başkan Selvitopu, "Başkanlık sıfatını taşırken insanlar başkanlara daha farklı davranıyor, başkanlık görevi bittikten sonra ise daha farklı davranılıyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Belediye başkanlığı zor bir görev. Başkanlara da milletvekillerinde olduğu gibi güvenceler verilmeli. Bu bağlamda dernek önemli görevler üstlenmiş. Ben de bu derneğe elimden gelen katkıyı sağlayacağım. Sizlerin tecrübelerinden ve görüşlerinden yararlanarak birlikte hareket edeceğiz. Birlikte hareket etmenin, örgütlenmenin bize her zaman faydası olur" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhittin Selvitopu Karabağlar İzmir Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title