Haberler

Selvi Kılıçdaroğlu Kadınlarla Buluştu

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Karaman'da düzenlenen programa katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Karaman'da partisi tarafından düzenlenen programa katıldı.

Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu ve MYK üyeleri ile birlikte Karaman'a geldi. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet parti binası önünden yürüyerek önce Cumhuriyet Parkı'na geçti, ardından Atatürk anıtına çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu.

Uzun yıllardır eşitlik mücadelesi verdiklerini savunan CHP Karaman Belediye Başkan Adayı Merih Ünver, kadınların iş yaşamının ve politikanın dışında olduğunu, görmezden gelindiğini öne sürdü.

Güçlü demokrasinin kadın özgürlükleriyle anlaşıldığını söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu ise, belediye başkan adayı Ünver'e destek istedi. Danışoğlu, "Karaman'da bir kadın başkan adayımız var. Giderek kirlenen siyasetin içinde tertemiz, kararlı, Karaman'ı yukarılara taşıyacak bir aday. Ben onun kadınları yüceltecek, gençleri destekleyecek projelerine inanıyorum. Sizden de el vermenizi istiyorum" diye konuştu.

Hayatın her alanında kadının yerinin artmasını istediklerini vurgulayan Selvi Kılıçdaroğlu ise, "Bir seçim arifesindeyiz. Kadınlara övgüler düzüyoruz. Ama ben siyaset alanında gereken değerin verildiğine inanmıyorum. Siyasette daha çok kadına ihtiyaç var. Kadın demek hayat demek, yaşam demek, güzellik ve barış demektir" ifadelerini kullandı.

Karaman'ı kadın adaylarının değiştireceğini savunan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Bugün Karaman'dayız. Buraya sadece Kadınlar Günü için değil, 31 Mart'ta Karaman'a kadının elinin değmesi için geldik. İki tane kadın adayımız var. Karaman'ı kadınlar değiştirecek. Kadın gücü ve emeği Karaman'da değerini bulacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından heyet, Dr. Aziz Tarhan Caddesi üzerindeki semt pazarında esnaf ziyareti yaptı, kadınlarla sohbet etti. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Karaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title