Haberler

Selvi: IŞİD İçin Çok Önemli Birkaç İsim Takasta Kullanılmış

Güncelleme:

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yenişafak yazarı Abdulkadir Selvi, Türk vatandaşlarının kurtarılmasında IŞİD için çok önemli birkaç ismin takasta kullanıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerika’ya giderken kendisine sorulan, "Türk rehinelerin kurtarılması için takas yapıldı mı?" sorusuna "Velev ki olsa dahi böyle bir takas olmuş olsa bile ben şuna bakarım: Benim 49 vatandaşımızın karşılığı hiçbir şeyle değişmez, hamdolsun ailelerine kavuştu diye düşünürüm" diye cevap vermişti.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİN PERDE ARKASI

Yeni Şafak gazetesi yazarı ve Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi, bu sözlerin detayını köşesine taşıdı. Konuyu araştırdığını söyleyen Selvi, "49 kişinin karşılığında IŞİD için çok ama çok önemli olan birkaç isim takasta kullanılmış” diye yazdı.

"IŞİD İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİRKAÇ İSİM TAKASTA KULLANILMIŞ"

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle; "Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye giderken, rehinelerin kurtarılması için takas yapılıp yapılmadığı yönündeki soruya, 'Velev ki takas oldu' şeklinde verdiği karşılık, bu konuda merakları kamçıladı. Bu durum Erdoğan'ın, başörtüsü konusunda ki, 'Velev ki' demesine benzemiyor ama biraz işin perde arkasını araştırdım, mutfakta bir şeyler olmuş. IŞİD için çok ama çok önemli olan birkaç isim takasta kullanılmış. Bu MİT'in çok önemli bir operasyonel başarısı. Her türlü imkan devreye sokulmadan, böylesine muazzam bir başarı elde edilebilir miydi?"

MİT YASASI KULLANILDI

Selvi'nin de açıkladığı takas olayında, 17 Nisan 2014'te kabul edilen ve kamuoyunda MİT yasası olarak bilinen kanun yatıyor. MİT Kanunu'nun 6. maddesinde şu yazıyor: "Türk vatandaşları hariç olmak üzere, tutuklu veya hükümlü bulunanlar, millî güvenliğin veya ülke menfaatlerinin gerektirdiği hâllerde Dışişleri Bakanının talebi üzerine, Adalet Bakanının teklifi ve Başbakanın onayı ile başka bir ülkeye iade edilebilir veya başka bir ülkede tutuklu ve hükümlü bulunanlar ile takas edilebilir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Yeni Şafak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (130)

BÖLECEKLER ÜLKEMİ:

akpye 2015 te güzel bir operasyon yapmak lazım ama nerde halkın yüzde 50 si KOYUN.

43
20
yanıtYanıtla
metin:

insanalrı koyun dieyrek kendi bocek olduğpunun afrkındamısın faşit cahil koyun diyorsun koyuyorlar ehr seçimde ailende hissediyordur noot okumakla adam olmuyor adamlık bir insanın içinde ya vardır yada yoktur oda sende yooook

yanıt0
yanıt0
chp ezik:

senimn gibi köpek değiliz ya sağa sola hırlamıyoruz hiçolmazsa

yanıt0
yanıt0
fırat:

beyni ipotekli adam. sen oyunu tıpış tıpış kullandın mı?

yanıt0
yanıt0
yavuz ertürk:

Senin gibi koyunlar geçmişte herşeyi sıraya girerek alıyorlardı

yanıt0
yanıt0
İBRAHİM:

ULAN ASIL KOYUN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE ÖNÜNE KOYULAN FASULYEYE OY VEREN LERDİR.

yanıt0
yanıt0
mest:

Bu devleyt ne derse YALANDIR!!

30
18
yanıtYanıtla
:

senin yazdiklarin yalan mest i

yanıt0
yanıt0
ERHAN01:

Mit başkanı değişmeden bu ülke düzelmez.

26
21
yanıtYanıtla
habertürk:

apoyuda verseydiniz bari , siz yapamadınız ama onlar asardı o caniyi. . .

35
9
yanıtYanıtla
Tüm 130 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title