Haberler

Selülitten Kurtulmanın 6 Yolu

Güncelleme:

"Her 10 kadından 8'inin başı selülitle dertte. Birçok kadın için buna savaş açmak oldukça zor geliyor oysa ki selüliti gidermek sanıldığı kadar zor değil. 6 basit kuralı uygulayıp, yeşil çay tüketerek siz de yazın tadını çıkarabilirsiniz."

Selülitle savaşmanın ilk kuralının selüliti tanımaktan geçtiğini söyleyen Doğan, "Selülit, yağ hücrelerinin dokularda birikmesiyle ortaya çıkan portakal görünümündeki oluşumdur. Genellikle bacak, kalça, diz, kollar ve göbek bölgesinde oluşur. Kadınlarda östrojen hormonu nedeniyle daha sık ve çok görülür" dedi. Doğan'a göre,

Sağlıklı beslenerek,

Yeterli su tüketerek

Egzersiz yaparak

Stresi azaltarak

Günde 7-8 saat uyuyarak

Yeşil çay içerek ve vücudu temizlemek için posalı, koyu yeşil yapraklı sebzelere beslenmede yer vererek selülit sorununu ortadan kaldırmak çok kolay.

"Yeşil çay düzenli kullanıldığında yağ yakar ve selülit oluşumunu engeller"

"En bilinen selülit oluşum nedeni kan dolaşım bozukluğudur. Bunun yanı sıra hormonal problemler, genetik faktörler, yanlış beslenme alışkanlıkları, yeterli su tüketilmemesi, hareketsizlik, alkol tüketimi, ağırlık artışı nedenleriyle de selülit oluşumu gözlenir" diyen Doğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Beslenmenin selülit oluşumu ile çok yakın ilişkisi vardır. Tam tahıllar ile sebze ve meyve içeren yani yüksek posalı diyet selülit oluşumunu engeller. Yeterli C vitamini alımı da yine selülit oluşumunun önüne geçer. Beslenmede şeker ve şekerli besinlerin azaltılması gerekir. Baharatların dolaşım sistemi üzerine olumlu etkisinden yararlanılabilir. Koyu yeşil yapraklı sebzelerin her öğünde tüketilmesi selülit oluşumuna engel olur. Sıvı alımının yine selülit oluşumu üzerine olumlu etkisinden faydalanabilirsiniz. Ancak burada şekerli içecekler yerine doğal olan bitki çaylarının tercih edilmesi önemlidir. Yeşil çay düzenli tüketilirse (günde 2-3 fincan) metabolizmayı hızlandırarak yağ oluşumunu azaltır. Özellikle yeşil çay içtikten 30 dakika sonra damarlardaki dolaşım hızlanır. Bu da selülit oluşumunu engeller. Su tüketiminin ise yine doğru miktarda olması (günde 2-3 litre) önemlidir."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title