Haberler

Selimiye Vakfı Edirne Tarihine Katkı Sağlayacak

Güncelleme:

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Zıpkınkurt, Selimiye Vakfı'ndan gelen gelirin, vakıf eserleri ve tarihi eserlerin onarımı için harcanacağını söyledi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Selimiye Vakfı'ndan gelen gelirin, başta Selimiye Camisi olmak üzere diğer vakıf eserleri ve tarihi eserlerin onarımı için harcanacağını söyledi.

Zıpkınkurt, kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıda, Ankara'ya Edirne'nin ihtiyaçlarını Edirne Ticaret Borsası Başkanı (ETB) Özay Öztürk ile taşıdıklarını belirtti.

Edirne adına Ankara'da ciddi kazanımlar elde edildiğini aktaran Zıpkınkurt, şöyle konuştu:

"Gümrük ve Turizm İşletmelerinin gelirinden bir pay almak üzere Selimiye Vakfı kuruldu. Bu aşama Ankara'da tamamlandı. Bu vakfa 1 milyon civarında para aktarıldı. Her yıl Gümrük Turizm İşletmeleri'nin karının yüzde 2'si bu vakfa aktarılacak. Bu vakıftan gelen gelir başta Selimiye Camisi olmak üzere diğer vakıf eserleri ve tarihi eserlerin onarımına harcanacak."

Zıpkınkurt, vakfın tarihi eserleri ayağa kaldırmak adına büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, mütevelli heyetinin toplantısının ardından ilk etapta Selimiye Camisi'nin aydınlatılması, halılarının ve elektrik tesisatının elden geçirilmesinin planlandığını dile getirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Gümrük Turizm İşletmeleri Genel Kuruluna teşekkür eden Zıpkınkurt, bir gazetecinin sorusu üzerine de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu başbakan olarak görmek istediklerini dile getirdi.

ETB Başkanı Öztürk ise sadece Kapıkule Sınır Kapısı'ndan değil, Türkiye'deki tüm sınır kapılarından el edilen gelirin yüzde 2'sinin Selimiye Vakfı'na aktarılacağını kaydetti.

Öztürk, Gümrük ve Turizm İşletmeleri'nin Edirne'ye katkı sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title