Haberler

Selimiye'nin Fırtınada Zarar Gören Pencereleri Yenileniyor

Selimiye Camisi'nden detaylar- Vakıflar Müdürü Osman Güneren röportajı, Selimiye Camisi'nin fırtınada zarar gören ve su sızdıran pencereleri değiştirilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Selimiye Camisi'nden detaylar- Vakıflar Müdürü Osman Güneren röportajı, Selimiye Camisi'nin fırtınada zarar gören ve su sızdıran pencereleri değiştirilecek.Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren, yaptığı açıklamada, kış mevsimindeki fırtınalarda zarar gören pencerelerin dışlık tabir edilen işlemeli korumalıklarının değiştirilieceğini söyledi.Çalışmaların başladığını ifade eden Güneren, "Son fırtınalarda kadınlar mahfili bölümündeki bir dışlığın tamamı parçalandı, bunun aynısını özgün bir biçimde koymak istedik. Fakat incelemelerde diğer dışlıklarda da bozulmalar tespit ettik. Doğu ve batı cephesindeki 18 dışlığı değiştirilmeye başlandı. Gerekli teknik alt yapı oluşutuluyor, iskele kuruluyor. Bunun dışında üst kubbedeki pencerelerden su sızması oluyordu bu sebeple 32 dışlıkta değitirilecek" dedi.Güneren, dışlık montajlarının bu hafta tamamlanacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title