Haberler

Selimiye'nin Çevresi İçin Trakya Kalkınma Ajansı'ndan Destek

Trakya Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı’na, ’Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’ ile başvuruda bulunan Edirne Belediyesi destek almaya hak kazandı.

Trakya Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı'na, 'Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi' ile başvuruda bulunan Edirne Belediyesi destek almaya hak kazandı.

Projenin sözleşmesini imzalayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 120 bin TL bütçesi olan projenin 90 bin TL'sinin Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacağını söyledi. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'ni yeni bir görünüme kavuşturmak istediklerini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Selimiye Camii çevresini dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerine yenilenmiş yüzüyle sunmak, yerel halkın sahip oldukları kültürün farkındalığını arttırmak ve gelişmiş sosyo-ekonomik altı yapı ile daha yaşanabilir bir çevre sağlayarak, tarihsel turizmin neden olduğu sektörel yelpazeyi besleyip, zenginleştirmek amaçlanmaktadır" dedi.

Proje sonucunda Selimiye Camii çevresindeki yaya alanları ve tarih mekanlarla ilişki kurulacağına değinen Gürkan, "Söz konusu alanı taşıt trafiği baskısından kurtararak, alana gelen ziyaretçilerin ulaşımı düzenlenecek. Ziyaretçilere ve halka daha iyi hizmet verecek olan park yeri ve otopark için çözüm üretilecek, uygulama alanında yer alan yeşil alan ve kullanıma açık olan bölgelerde peyzaj uygulaması yapılarak bu alanlar değerlendirilecektir" diye konuştu.

Gürkan, ayrıca 120 bin TL bütçesi olan projenin 90 bin TL'sinin Trakya Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ile karşılanacağını söyledi. Projenin toplam süresi ise, 3 ay olarak belirlendi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edirne Belediyesi Trakya Bölgesi Recep Gürkan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title