Haberler

Selendililer Günü Coşkuyla Kutlandı

Bu yıl 3.’sü düzenlenen Selendililer Günü nedeniyle ülkenin farklı bölgelerinden Manisa’nın Selendi ilçesine gelen Selendililer, ilçe girişinde atlı cirit takımları, halk oyunları gösterisi ve ‘Memleketinize hoş geldiniz’ yazılı pankartla karşılandı.

Bu yıl 3.'sü düzenlenen Selendililer Günü nedeniyle ülkenin farklı bölgelerinden Manisa'nın Selendi ilçesine gelen Selendililer, ilçe girişinde atlı cirit takımları, halk oyunları gösterisi ve 'Memleketinize hoş geldiniz' yazılı pankartla karşılandı.

3. Selendililer Günü, ilçede coşkuyla kutlandı. Ülkenin farklı bölgelerinden etkinlik için Selendi ilçesine gelen Selendililer, Selendi Belediyesi önüne doğru yürüyüş yaptı. Belediye önünde yöresel Selendi oyunu oynayan Selendililer, ardından 1912 yılında 328 berat numarasıyla Saruhan Selendi Nahiyesi 328 Tabur 3. Kısım adına verilen ve Selendi Kaymakamlığı tarafından korunan Osmanlı mirası sancağının törenine katıldı.

Farklı şehirlerden gelen Selendilileri makamında ağırlayan Selendi Kaymakamı Yasin Ortakcı, Selendililerin birlik ve beraberliğinin her zaman takdir edildiğini belirterek "Birlikte olduğunuz sürece Selendi her zaman bir adım ileriye gidecektir. Manisa ve çevresinde yaklaşık yüz bin Selendili var. Artık Selendi söz sahibi" dedi. Selendililer daha sonra Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş tarafından kabul edildiler. Selendililerin ilçenin bir parçası olduğunu ifade eden Savaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün birlik günü. Bizlerin her zaman yanında olan hemşeri derneklerine teşekkür ediyorum. Sizler bizleri en iyi şekilde temsil ediyorsunuz." Selendi dernekleri adına konuşan İzmir Selendililer Derneği Başkanı Alaattin Kurt ise şöyle konuştu: "Bizleri en iyi şekilde karşılayan sizlere teşekkür ediyorum. Bizlerin amacı Selendi. Her zaman aklımız Selendi'de. Onun için biz derneklere ne görev düşerse her zaman yapmaya hazırız." Yöresel yemeğin ardından cirit sahasında yapılan cirit gösterileri ile devam eden Selendililer Günü, akşam saatlerinde düzenlenecek olan Ankaralı Yasemin konseri ile sona erecek. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nurullah Savaş Selendi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title