Haberler

Selendi'de Tarım Büyükşehirle Canlanıyor

Güncelleme:

MANİSA Büyükşehir Belediyesi İl genelindeki tarımsal hizmetlerine tüm hızıyla devam ediyor.

Bu kapsamda Kırsal Hizmetler Dairesi ekipleri Selendi ilçesi Tavak Mahallesi Bostanalan Mevkiinde tarım arazilerinin sulanması amacıyla sulama göleti inşaatına başladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal alanda yaşayan vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirilen hizmetler kapsamında Selendi ilçesi Tavak Mahallesi Bostanalan Mevkiinde tarımsal sulama göleti inşaatına başlandı. Kasım ayı sonunda bitmesi planlanan tarımsal sulama göletinden 16 çiftçi ailesinin faydalanacağını belirten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, "Bu bölgede kuru tarım yapılmakta, gölet inşaatı tamamlandıktan sonra üreticilerimiz tarımsal sulama göletinden daha verimli bir şekilde faydalanacağı için, bu arazilerde turşuluk salatalık ekimine başlanacak. Burada hem kısıtlı bir şekilde sürdürülen tarımı canlandırmış olacağız hem de çiftçilerimizin gelir artışında büyük ölçüde artış gerçekleşecek" diye konuştu.

Hedef; İyi tarım

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının Manisa'nın her noktasında kırsala canlılık getirecek çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, il genelindeki çalışmaların tek amacının üreticinin işini kolaylaştırmak ve tarıma canlılık getirerek iyi tarım yapmak olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selendi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title