Haberler

Selendi'de Kiraz Festivali Coşkusu

Selendi Kaymakamlığı, Selendi Belediyesi ve Pınarlar Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen 15. Kiraz Festivali renkli görüntülere sahne olurken, dereceye giren üreticilere altın hediye edildi.

Selendi Kaymakamlığı, Selendi Belediyesi ve Pınarlar Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen 15. Kiraz Festivali renkli görüntülere sahne olurken, dereceye giren üreticilere altın hediye edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan 15. Kiraz Festivali'ne, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Selendi Kaymakamı Hasan Meşeli, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Akpınar, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Manisa Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Pınarlar Mahalle Muhtarı Bekir Sağdıç, belediye meclis üyeleri, AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muahrrem Sezer, CHP Selendi İlçe Başkanı Adem Korkmaz, MHP Selendi İlçe Başkanı Salim Çıplak, kamu kurum ve kuruluşlarının daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

TÜTÜNE ALTERNATİF KİRAZ

Festivalin açılış konuşmasını yapan Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, "Tütüne alternatif olarak üretilen kiraz, ilçe ekonomisine büyük katkı sağlamakta. Onun için pınarlar halkını kutluyorum" dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Aslanalp ise "İlçemizin ekonomisi tarıma dayalıdır. Son yıllarda tütüne uygulanan kotalardan dolayı alternatif gelir kaynakları arayışına gidildi. Değerlendirilen projeler içerisinde ilçe halkına en büyük geliri sağlayan ürünlerin başında kiraz geliyor" diye konuştu. Aslanalp, Selendi'de toplam 9 bin dekar arazi üzerinde kiraz üreticiliği yapıldığını, ortalama 25 kilogram verim alındığını bu verimin Manisa'nın yüzde 6'sını karşıladığını belirtti. Son birkaç gündür yağan yağmur nedeniyle üreticilerin yüzde 10 zarar gördüğünü söyledi. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise "Bu festivale geçtiğimiz yıl davetliydim ancak katılamadım, nasip bugüneymiş mahalle halkını kutluyorum. Buranın çabası, buranın neşesi bizlere ışık saçıyor" dedi.

DERECEYE GİREN ÜRETİCİLERE ALTIN

Festivalde halk oyunları gösterilerinin ardından kiraz yarışması gerçekleştirildi. Köyün 115 kiraz üreticisinden 33 üreticinin katıldığı yarışmada, beş kişilik jüri heyeti, en iyi kirazı seçmekte zorlandı. Jüri, renk, tane iriliği, ürün tadı, hastalık ve zararlıları bakımından değerlendirme yaptı. 22 numaralı üretici Kasım Ünal 1., 31 numaralı üretici Yusuf Kayırmaz 2., 32 numaralı üretici Mehmet Aydın ise 3. oldu. Dereceye giren üreticilere altın hediye edilirken hediyeleri Vali Erdoğan Bektaş, Kaymakam Hasan Meşeli ile Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Akpınar tarafından verildi. Dereceye giren diğer ödüller ise Başkan Nurullah Savaş ve protokol üyeleri tarafından verildi. Festival, akşam saatlerinde sahneye çıkan Türk Halk Müziğinin yöresel sanatçısı Şengül Bulut Arsever'in konseri ile devam etti. Havai fişek gösterileri ile son bulan festivalde, katılımcılara kiraz ve yöresel yemek ikramı yapıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdoğan Bektaş Pınarlar Selendi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title