Haberler

Selendi'de Bayramlaşmaya Yoğun Katılım

Manisa’nın Selendi ilçesinde Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma töreninde protokol ve vatandaşlar bir araya geldi.

Manisa'nın Selendi ilçesinde Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma töreninde protokol ve vatandaşlar bir araya geldi.

Katılımın yoğun olduğu Selendi Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşen bayramlaşma törenine Selendi İlçe Kaymakamı Hasan Meşeli, Selendi İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Akpınar, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, daire müdürleri, AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer ve yönetimi, CHP İlçe Başkanı Adem Korkmaz ve yönetimi, MHP Selendi İlçe Başkanı Salim Çıplak ve yönetimi, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, belediye meclis üyeleri askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Hasan Meşeli, hem inancımızın hem de birlik ve beraberliğimizin gereği olarak bayramların önemine değindi. "Ramazan Bayramı'nı hep birlikte karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz" diyen Kaymakam Hasan Meşeli, "Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan milletimizin manevi değerlerinin ve tarihin engin derinliklerinden gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günler bayram günleridir. Bayramlar, her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı, eşin, dostun, akrabanın, hastaların, büyüklerin ziyaret edildiği, yetimlerin ve buruk gönüllerin tamir edildiği, fakir fukaranın aranıp gözetildiği, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği, dargınlıkların, kırgınlıkların giderildiği, sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, müstesna günleri ifade eder" dedi.

Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ise şöyle konuştu: "Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan, toplumumuzu kaynaştıran, hoşgörü ve kardeşliğimizi artıran bayramlar, aynı zamanda toplumumuzun coşku günleridir. Bu güzel günleri fırsat bilerek yaşamımızda sevginin, saygının, kardeşliğin, hoşgörünün, eşitliğin ve adaletin etkin kılınması, etik değerlerin tüm toplumu kuşatması adına hep birlikte çaba göstermeliyiz. Bu anlamlı bayramın Selendi halkı için, milletimiz ve ülkemiz için dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle, tüm hemşehrilerimin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum." Başkan Savaş, ilçenin yıllardır kanayan yarası olan yüksek okul konusuna ilişkin imar çalışmaları devam ettiğini belirterek, "İnşallah önümüzdeki yıl bayrama kadar belli bir yol almış olacağız" dedi.

Selendi Belediye eski başkanlarından Muharrem Kaya ise, "Bir Selendili olarak bu günleri özlüyoruz. Bayramlar bizleri bir araya getiriyor. Bunun sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Geldiği günden bugüne kadar Selendi-Uşak ve Selendi-Salihli arasında mekik dokuyarak iş istihdamı sağlamak için çalışan ilçemiz kaymakamı Hasan Meşeli'ye teşekkür ediyorum. İlçemizden göç olayına bu sayede engelledi" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol ve halk topluca Selendi İlçe Jandarma Komutanlığı'na geçerek bayram gününde ailelerinden ayrı bayram yaşayan askerlerin bayramını kutladı. Program, emniyet amirliğindeki polislerin bayramının kutlanmasıyla sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Nurullah Savaş Selendi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title