Haberler

Selektör Evi Hizmete Girdi

Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi kaynaklarından alınarak çiftçilerin hizmetine sunulan 3 adet selektörden 2 Merkez Eynegazi köyüne teslim edilerek açılışı gerçekleştirildi.

Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi kaynaklarından alınarak çiftçilerin hizmetine sunulan 3 adet selektörden 2 Merkez Eynegazi köyüne teslim edilerek açılışı gerçekleştirildi.

Kütahya Merkez Eynegazi köyünde gerçekleştirilen "Selektör Evinin" açılışı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Oğuzhan Dinç, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Bayrakdar, Eynegazi Muhtarı Mehmet Akyel, Eskiyüreğil Köyü Muhtarı Mehmet Güneş, Eynegazi İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri ve çiftçilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış töreninde açış konuşmasını yapan Merkez Eynegazi Muhtarı Mehmet Akyel; yıllardır özlemini duyduğumuz selektör makinasına kavuşmak bugüne nasipmiş diyerek; atıl vaziyette kullanılmayan binanın tadilat edilmesi neticesinde selektör evine dönüştürülerek köyümüz ve komşu köylerdeki çiftçilerin hizmetine sunulması kendisini ve yöre halkını memnun ettiğini ifade etti. İl Özel İdare kaynaklarından yapılan selektör için başta Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Oğuzhan Dinç, "Merkez Eynegazi Köyünde kurulmuş olan selektör evinin ve hibe edilen selektör makinesinden komşu 4 köy Elmacık, Eskiyüreğil, Sünnetyenice ve Körpe köylerinde üretim yapan toplam 100 çiftçimiz faydalanacaktır" dedi.

Dinç, selektör ile temizlenen ve ilaçlanan tohumların yüzde 40'a kadar verimde artış sağlayacağını ve bunun sonucunda yılda 100 Bin Lira kaynak tasarrufu sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

İl genelinde faaliyette olan 59 selektöre 3 adet daha ilave ettiklerini ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, "Eynegazi Muhtarımız böyle güzel bir yer yapmış, bize düşende bu binayı selektör makinasıyla desteklemek oldu. Kurulan selektör makinasından 5 köyden 100 çiftçimiz faydalanacak. Sizler daha çok üretirseniz daha fazla destek alıp daha çok para kazanacaksınız. Kullandığınız tohumlar, fideler, fidanlar sertifikalı olursa ayrıca destekleme veriyoruz. Tarlanızdan topladığınız taşa, döktüğünüz hayvan gübresine, yaptıracağınız toprak tahliline, ekeceğiniz tohumdan, kullanacağınız mazot ve gübreye, üstüne koyacağınız makine ekipmana kadar destek veriyoruz. Tarlamızın üzerine paketleme, işleme tesisi yapmak istiyorum deyin ona da destek var, köy fırınımızı yenileyeceğiz deyin en az %50 hibe verelim. Siz yeter ki isteyin, biz sizin her zaman yanınızdayız, tek isteğimiz sizlerin daha çok para kazanmanızı sağlayabilmek" diye konuştu.

Eynegazi köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, ilk defa gördükleri selektör makinesini inceleyerek, Müdür Gümüş'ten bilgi aldılar. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Merkez Gümüş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title