Haberler

Sele Sepet Top Kandil Şenlikleri Coşkuyla Kutlandı

Bafra ilçesinde her yıl Ramazan ayının 14’ünü 15’ine bağlayan gecede düzenlenen geleneksel sele sepet top Kandil şenliklerinde sanatçı Gökhan Özen vatandaşları coşturdu.

Bafra ilçesinde her yıl Ramazan ayının 14'ünü 15'ine bağlayan gecede düzenlenen geleneksel sele  sepet top kandil şenliklerinde sanatçı Gökhan Özen vatandaşları coşturdu.

Bafra Belediyesi'nce organize edilen sele sepet top Kandil şenlikleri bu yıl da büyük bir  coşkuyla kutlandı. Bafra Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen şenlikte konuşan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, sele sepet top kandil kutlamasının  7 asırlık bir gelenek olduğunu söyledi.

Sele sepet Top kandil geleneğini yaşatmaya çalıştıklarını belirten Şahin, ""Bu geleneği sürdürmenin gururunu yaşıyoruz. Ramazan ayının 14 ünü 15 ine bağlayan gece, geçmişten günümüze çocuklarımız ve gençlerimiz maniler söyleyerek büyüklerini ziyaret ediyor. Büyükler ise çocuklara bu gecede harçlık ve şeker vererek ikramda bulunuluyor. Çocuklar da onların elini öperek ziyaret ediyor. Dolayısıyla büyük bir sevgi bağı oluşuyor. dedi.

Daha sonra sahneye çıkan sanatçı Gökhan Özen ise, seslendirdiği bir birinden güzel şarkılarla vatandaşları coşturdu. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Kandil Dağı Zihni Şahin Gökhan Özen Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title