Haberler

Selden Zarar Gören Köylerde Hasar Tespit Çalışması Yapıldı

Nevşehir’de tarım arazilerinde aşırı yağıştan dolayı zarar gören Derinkuyu ilçesine bağlı Kuyulutatlar Köyünde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan hasar tespit çalışması tamamlandı.

Nevşehir'de tarım arazilerinde aşırı yağıştan dolayı zarar gören Derinkuyu ilçesine bağlı Kuyulutatlar Köyünde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan hasar tespit çalışması tamamlandı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Gürol Çetin yaptığı açıklamada, sağanak yağışlarla birlikte 10 Eylül 2014 tarihinde Kuyulutatlar Köyünde meydana gelen sel afeti ile ilgili olarak İl ve İlçe Hasar Tespit Komisyonlarının ilk tespitlerini tamamladıklarını kaydetti.

Kuyulutatlar Köyünde meydana gelen aşırı yağışlar ve selden ilk tespitlere göre, 350 dekar patates, 100 dekar kurufasulye ekili tarım alanlarıda yüzde 30-35 zarar meydana geldiğini ifade eden Çetin, yapılan bu ilk tespitlerle ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bilgi verildiğini söyledi.

2005 yılında çıkarılan Tarım Sigortaları Kanunu ile dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını risklerinin teminat altına alındığını ve üreticilerin yatıracağı sigorta priminin yarısının devlet tarafından ödendiğini hatırlatan Çetin: " Üreticilerimiz bu afetlerden gördüğü zarar nedeniyle üretimlerini sonlandırmamak ve mağdur olmamak için mutlak Tarım Sigortasını yaptırmalıdır. Ancak meydana gelen sel ve dolu afetleri nedeniyle yüzde 30 ve üzeri zarar gören ve müracaatta bulunan üreticilerin 2014/6355 sayılı genelge kapsamında Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankalarına olan düşük faizli kredi borçları için erteleme çalışması yapılacaktır" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gürol Çetin Derinkuyu Nevşehir Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title