Haberler

Selde Kaybolan 2 Kişiyi Arama Çalışmaları Yeniden Başladı

Mersin’de 29 Aralık 2016’da meydana gelen selde kaybolan biri çocuk 2 kişiyi arama çalışmaları 34. günde yeniden başladı.

Mersin'de 29 Aralık 2016'da meydana gelen selde kaybolan biri çocuk 2 kişiyi arama çalışmaları 34. günde yeniden başladı. Bugün arabanın düştüğü yerden başlanan arama çalışmalarında, kepçe yardımıyla derenin etrafındaki sazlıklar temizlenirken, Sahil Güvenlik, polis ve AFAD ekipleri de dere kenarında arama yapmaya başladı. Öte yandan ekipler, 23 Ocak'da Muğla'nın Dalaman ilçesinde kıyıya vuran kadın cesedinin kayıp Sultan Uncu olabileceği üzerinde duruyor.

Mersin'de 29 Aralık Perşembe günü meydana gelen sel, hayatı felç ederken, bir ailenin de yok olmasına neden olmuştu. Selde merkez Toroslar ilçesindeki bir köprüden geçerken suya kapılarak debisi yükselen Yalınayak Deresi'ne düşen otomobildeki Serkan ve Fatma Genç çifti hayatını kaybetmiş, 4 yaşındaki kızları Miray ile 25 yaşındaki Sultan Uncu ise sel sularında kaybolmuştu. Genç çift toprağa verilirken, iki kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor. AFAD, polis ve Sahil Güvenlik ekipleri dere yatağında arama çalışmalarına yeniden başlarken, 9 kilometrelik alanda tüm yerler didik didik aranıyor. Daha önce Mersin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Deniz Limanı Şube Müdürlüğündeki 8 dalgıç polis, 2 bin 300 metre uzunluğundaki kanalizasyonda arama yaptı. Yapılan aramada 2 kişiye dair bir ipucuna rastlanmazken, zorlu arazi koşulları ve su içerisinde gerçekleştirilen aramalar ekiplere zorluklar yaşatmıştı. Arama ve kurtarma çalışmalarına Ankara'dan ekipler de katılmıştı. Önce Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı'na bağlı Köpek Eğitim Merkezi Ceset Arama ekibine bağlı 2 dedektör köpek arama çalışmalarına katılmıştı. 'Ateş' ve 'Barby' isimli dedektör köpekler, Yalınayak Deresini baştan aşağı kontrol etmişti. Daha sonra ise arama çalışmalarına Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri katılmıştı. JAK timleri de otomobilinin dereye düştüğü yerden, denize kadar olan bölgenin tamamında arama yaparken, bir sonuca ulaşamamıştı. Ekipler, son olarak denizde arama çalışması başlatmış ancak bir sonuç elde edememişti.

Toprağın biraz kuruması ve su debisinin biraz düşmesini bekleyen ekipler, bugün yeniden arama çalışmalarına başladı. Arabanın sele kapıldığı yerden dereye giren kepçe, dere kenarındaki sazlıkları temizledi. Sahil Güvenlik, polis ve AFAD ekipleri de dere kenarında kepçenin temizlediği yerlerde arama yaptı. Şu ana kadar bir sonuç çıkmazken, arama çalışmalarının süreceği öğrenildi.

Dalaman'da çıkan kadın cesedi Sultan Uncu'ya ait olabilir

Öte yandan ekipler, 23 Ocak'ta Muğla'nın Dalaman ilçesi Lakos koyunda kıyıya vuran kadın cesedinin Sultan Uncu'ya ait olabileceği üzerinde duruyor. Geçtiğimiz hafta Sultan Uncu'nun eşi Muğla'ya giderek kıyıya vuran kadın cesedini teşhis etmeye çalışmış ancak cesedin suda çok beklemesinden dolayı tanınmayacak halde olmasından kaynaklı tanıyamamıştı. Bunun üzerine ekipler Uncu'nun eşinden DNA örnekleri alarak, kıyıya vuran kadın cesedinin Sultan Uncu mu, yoksa başka birimi olduğunu belirleyecek. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yalınayak Dalaman Mersin Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title