Haberler

Selçuklu'ya Yeni Poliklinik

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Özalkent Numune Hastanesi Polikliniği için resmi temel atma töreni düzenlendi.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Özalkent Numune Hastanesi Polikliniği için resmi temel atma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe halkının ihtiyaçları doğrultusunda hizmet üretmeye devam ettiklerini söyledi. Başkan Altay, Konya'nın en büyük ilçesi olmanın yanı sıra şehrin yarısına hizmet verdiklerini hatırlatarak, "517 bin kişilik bir ilçede büyük hizmetler ve yatırımlar yapıyoruz. Selçuklu Kongre Merkezi, Kelebekler Vadisi ve Sille Barajı projeleri gibi önemli eserlerin yanı sıra mahallelere de hizmet götürüyoruz. İlçede imarı park olan bütün alanlar hizmet dönemimizin sonunda park olarak düzenlenmiş olacak" dedi. Başkan Altay, Türkiye'nin sağlıkta önemli bir gelişim ve dönüşüm yaşadığını, bununla birlikte Selçuklu'nun ağlık alanında büyük yatırımlar kazandığını ifade etti. Özalkent Polikliniği'nin mevcut Numune Hastanesi binasının yenileneceği için yıkılmasıyla meydana gelen bina eksikliğini gidereceğini dile getiren Başkan Altay, "Selçuklu o kadar büyük ki, insanları merkeze ya da Beyhekim Sağlık Kompleksine götürmek yerine mahallelerimizde bölgeye hizmet edecek semt polikliniklerine ihtiyaç vardı. Bir mutabakata varılarak yapımı süren poliklinik binasına karar verildi. Bin 700 metrekare alanda 2 milyon liraya mal olacak inşaatımız 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine açılacak. Böylece halkımız Numune Hastanesi'ndeki tüm poliklinik hizmetlerini burada almaya başlayacak. İlçemizde ciddi sağlık yatırımları yapıyoruz, şuan birinin temelini atıyoruz. Yapımı tamamlanan inşaatı devam eden projelerimiz var. Türkiye'ye örnek olacak İl Halk Sağlığı Laboratuvarını bir sağlık olacağımızla birlikte Sakarya Mahallemize yapıyoruz. Seyh Şamil Mahallesinde bir hayırseverimizin desteğiyle yaptığımız sağlık ocağımız tamamlanmak üzere. Hocacihan 100. Yıl Mahallesinde bir şehidimizin adını vermeyi planladığımız sağlık ocağımız hizmet verecek. Sağlık ocakları ve polikliniklerinin yanı sıra 3 tane 112 merkezi için planlama yapıyoruz. Finansmanı Selçuklu Belediyesi tarafından ama yapım işleri İl Özel İdaresi tarafından yapılması için bir protokol üzerinde çalışıyoruz. Selçuklu'da halkımızın neye ihtiyacı varsa hizmet üretmeye devam ediyoruz" dedi.

"SEMT POLİKLİNİKLERİ BÜYÜK HİZMET VERİYOR"

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de, Konya belediyelerinin olumlu bakışları sayesinde Konya'nın sağlıkta dönüşüme hız kattığını söyledi. 2011 yılı içinde Konyalıların 19 milyon kez hastanelere ve sağlık kuruluşlarına müracaat ederek neredeyse yılda 9 kez hizmetten faydalandığını anlatan Küçükkendirci, "Belki bu rakam sağlıkta dönüşümün tasvip edilen bir noktası ama vatandaşlarımızın ayağına da hizmet sunma noktasında yerel yönetimlerle sağlık teşkilatımızın yapmış olduğu çalışmaların büyük bir ifadesinin de kaynağı. Semt polikliniklerimiz ayağa hizmet sunma adına Konyalı vatandaşlarımıza oldukça büyük hizmetler vermekte" diye konuştu.

"AÇILIŞA YAKIN TEMEL ATIYORUZ"

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan poliklinik binasının yüzde 50'sinin tamamlanmış durumda olduğunu ifade ederek, "Bizim temel atma törenlerine gittiğimiz programlarda açılışa yakın temel atıyoruz. Önceden temel atılırdı ve yıllarca öyle kalır, çivi bile kaçılmazdı. Ama şimdi AK Parti hükümetleri döneminde gerek belediyelerimiz, gerek merkezi hükümetlerimizin yaptığı hizmetlerde temel atılıyor hemen 5-6 ay sonra o tesis hizmete açılıyor, biz de şaşırıyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın yaptığı dua ile davetliler butona basarak Özalkent Numune Hastanesi Poliklinik inşaatına harç döktü.

Törene, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Yeniceoba Belde Belediye Başkanı İlyas Kara, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Numune Hastanesi Başhekimi Halil İbrahim Topatan, AK Parti Selçuklu İlçe teşkilatı yöneticileri, partililer, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur İbrahim Altay Selçuklu Ak Parti Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title