Haberler

Selçuklu'da Yeni Bir Mahalle Konağının Daha Temeli Atıldı

Güncelleme:

Selçuklu Belediyesi tarafından Mehmet Akif Mahallesi'nde yaptırılacak mahalle ile aynı ismi taşıyan konağın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Selçuklu Belediyesi tarafından Mehmet Akif Mahallesi'nde yaptırılacak mahalle ile aynı ismi taşıyan konağın temeli düzenlenen törenle atıldı. 

Vildan Sokak'ta düzenlenen törene, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa AK, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya İl Müftü Yardımcısı İbrahim Çayır, Selçuklu Müftüsü Ali Okutan, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatı yöneticileri, davetliler, mahalle muhtarı, meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Temeli atılan Mehmet Akif Mahalle Konağı'nın mahalle için çok önemli bir sosyal donatı olduğunu ifade eden Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, "Bundan 10-15 sene önce mahallelere, mahalle konakları yapmak böyle sosyal kurumlar yapmak fikir olarak bile kimsenin aklına gelmezdi. Şimdi Allah'a şükürler olsun memleketimiz bu tür diğer yatırımların yanında bu tür güzel tesislerle de donatılıyor. Konya'ya geleli 6-7 ay gibi bir zaman oldu. Belediyemizin temel atma törenlerine açılış törenlerini ne takip edebiliyorum ne de yetişebiliyorum. Belediye başkanımızı, başkan yardımcılarımızı ve çalışkan ekibini bu hızlı, güzel ve verimli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak ise, 30 Mart'ta Yerel Seçimlerinde halkın teveccühü ile tekrar hizmet etme imkanı bulduklarını belirterek, "Bizler dedik ki; AK Parti belediyeciliği ve Konya belediyeciliği bir marka. Bunun en güzel örneğini sizler bugün burada görüyorsunuz. Bize oy vermiş olsun vermemiş olsun tüm halkımıza hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Aynı azimle heyecanla biz hizmetlere devam ediyoruz" dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yakın zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Konya protokolünün katılımıyla Otizm ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi'nin temelini attıklarını hatırlatarak, "Projemiz, temel atma töreninden iki gün sonra Türkiye Mimarlar Odası tarafından 'Ulusal Mimarlık Ödülleri" kapsamında Türkiye'nin en iyi projesi seçildi. Böylece mimarisiyle de Türkiye'de örnek bir tesis inşa etmiş olduğumuz belgelenmiş oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Sosyal bir tesisin temel atma töreninde daha buluştuklarını ifade eden Başkan Altay, "Mevlana Cami'sini her ziyaretimizde buradaki vatandaşlarımız emekli konağı talebinde bulunuyorlardı. Başlangıçta emekli konağı olarak planlanan bu tesis 2 bin 900 metrekareye ulaştı ve içerisinde yüzme havuzunun, hanımlar ve erkekler için ayrı ayrı spor salonlarının bulunduğu, saunası buhar odasıyla tam bir kompleks olacak. Yine emeklilerimiz için bir emekli konağı ve bir küçük kütüphaneden oluşan mahallenin yeni bir sosyal alanı oluşuyor. Özellikle cami civarında yaptığımız sosyal tesislerden çok büyük bir verim alıyoruz. Çünkü mahallenin sosyal merkezi aslında camilerin de bulunduğu alanlar. Böylece yeni bir merkez inşa etmiş olacağız. 3 milyon 277 bin liraya mal olacak tesis inşallah en kısa sürede tamamlanacak" diye konuştu.

Bölgede birçok eserlerinin olduğunu kaydeden Başkan Altay, şunları kaydetti:

"Özalkent Numune Hastanesi Polikliniği bir buçuk yıldır vatandaşımıza hizmet sunuyor. Numune Hastanesinde ne kadar poliklinik hizmeti varsa Özalkent Polikliniğinde de tüm doktorlarımız tüm branşlarda hizmette bulunuyorlar. Yine yakınımızda düğün salonumuz hizmete girdi. Böylece bu bölgede yapılan sokak düğünlerinin biraz önüne geçmeyi planlıyoruz. Aslında bu temel atma töreni yetiştirebildiğimiz temel atma törenlerinden birisi. Bu arada imkan bulup temel atamadığımız birçok tesisinde Selçuklu'da şu anda inşaatı hızla devam ediyor. Konya'ya örnek bir tenis kordu ve tenis kulübü inşa ediyoruz. 2 kapalı kort, 4 açık korttan oluşan içinde restoranların kafelerin bulunduğu tenis kordu inşası devam ediyor. Temel atma imkanımız olmadı. Kanyon Park şu anda tamamlanmak üzere, onunda temel atma fırsatını bulamadık. Aydınlıkevler Yaşam Merkezi'nin temeli atılamadı ama bu dönem inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Yine Selçuklu' nun en büyük projesi olan Selçuklu Kongre Merkezi'nin de temel atma fırsatını bulamadık." 

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Mahalle Konağı'nın temeli, Konya İl Müftü Yardımcısı İbrahim Çayır tarafından okunan duanın ardından atıldı. 

Kaynak: AA / Yerel

Uğur İbrahim Altay Ak Parti Selçuklu Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title