Haberler

Selçuklu Belediyesi'nden 4 Okula Kütüphane

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında dört okula kazandırdığı kütüphanelerin açılışını düzenlenen törenle gerçekleştirdi.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında dört okula kazandırdığı kütüphanelerin açılışını düzenlenen törenle gerçekleştirdi.

Selçuklu Belediyesi, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu, İsmail Hakkı Tonguç İmam-Hatip Ortaokulu, Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu ve TOKİ İlkokulu'nda yaptırılan kütüphaneler düzenlenen törenle açıldı. 49. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu'nda düzenlenen açılış törenine Konya Vali Yardımcısı Sefa Çetin, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, okul idarecileri, öğretmeler ve öğrenciler katıldı.

Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında ilçeye yeni kütüphaneler kazandıklarını söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Selçuklu Belediyesi olarak açılan yeni okul kütüphaneleri ile birlikte toplam 11 kütüphane ile ilçeye hizmet vermekteyiz. 110 bin kitabın bulunduğu bu kütüphanelerden 30 bin üyemiz faydalanmakta. Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu, İsmail Hakkı Tonguç İmam-Hatip Ortaokulu, Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu ve TOKİ İlkokulu'nda açılan kütüphaneler ile hem okullarımızın kütüphane ihtiyaçlarını hem de belediye olarak mekansal sıkıntılarımızı gidermiş olduk. Yakında Bosna Hersek İmam Hatip Lisesi'ne açacağımız kütüphane ile kütüphanelerin sayısını 12'ye çıkaracağız. Bu kütüphanelerden bütün vatandaşlarımız rahatça yararlanabilecek. Açılış törenimize katıldıkları için Konya vali yardımcımıza, il milli eğitim müdürümüze ve bütün katılımcılara teşekkür ediyor, kütüphanelerin hayırlı olmasını temenni ediyorum."dedi.

Belediyelerin eğitim ve kültür alanında önemli hizmetler verdiklerini kaydeden Konya Vali Yardımcısı Sefa Çetin, "Belediyelerimizin görevleri sadece altyapı hizmetleri değil, ülkemizin önemli sorunlarından biri olan eğitim ve kültür alanlarında da katkıda bulunmaları çok ciddi derecede önem arz ediyor. Selçuklu Belediyesinin eğitim alanında yaptığı hizmetleri hep birlikte izliyoruz. Eğitime olan çok ciddi katkılarından dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu, İsmail Hakkı Tonguç İmam-Hatip Ortaokulu, Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu ve TOKİ İlkokulu'nda açılan kütüphaneler ile Selçuklu'da bulunan kütüphane sayısı 11 oldu. 110 bin kitabın bulunduğu bu kütüphanelerden 30 bin üye faydalanmakta. Bosna Hersek İmam Hatip Lisesi'ne açılacak kütüphane ile kütüphane sayısının 5 tanesi okul olmak üzere 12'ye yükseleceği belirtildi.

KİTAP OKUMA YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ

Selçuklu Belediyesi tarafından 49. Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisler Düğün Salonu'nda "Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni" de gerçekleştirildi. Ödül törenine Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yazar Yavuz Bahadıroğlu, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen şube müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen kitap okuma yarışmasında 7 ve 8. sınıf öğrencilerine Yavuz Badahıroğlu'nun "Malazgirt'te Bir Cuma Sabahı" adlı eseri dağıtıldı ve kitabı okuyan öğrencilere bir sınav yapıldı. Kitabı en iyi şekilde özetleyen ve sınavda en iyi puanı alan öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürlüğünün oluşturduğu bir jüri tarafından belirlendi. Başarılı olan öğrencilere ödülleri Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve yazar Yavuz Bahadıroğlu tarafından verildi. Yarışmada birinciliği paylaşan öğrencilere laptop, ikinci olan öğrencilere tablet, üçüncü olan öğrencilere ise fotoğraf makinesi hediye edildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Hakkı Tonguç Uğur İbrahim Altay Selçuklu Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title