Haberler

Selçuk Üniversitesi, Yeşilay İle İşbirliği Protokolü İmzaladı

Güncelleme:

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M.İhsan Karaman ile üniversitelerde bağımlılıklarla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Bağımlılıkla Mücadelede Selçuk Üniversitesi de Var

Tarihi Sepetçiler Kasrı'nda imzalanan protokole Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Yeşilay Cemiyeti Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil ve Yeşilay Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İşbirliği çerçevesinde Selçuk Üniversitesinde Yeşilay Cemiyetinin çalışmalarına destek verilmesi, bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşmasına yönelik her türlü spor, sağlık ve eğitim etkinliklerinin yapılması, uyarıcı materyallerin dağıtılması, üniversiteye bağlı birimlerde Yeşilay Topluluklarının kurulması ve bilimsel uygulamalar yapılması planlanıyor.

"Elimizden Geleni Yapmaya Hazırız"

Protokol imzasında söz alan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Gençlerimizi alkol, sigara ve uyuşturucu gibi tehlikelerden korumak için önleme ve bilinçlendirme çok önemli. Üniversitemiz için hali hazırda kurulu olan Genç Yeşilay Topluluğu'nun güçlendirilmesi ve bilinçlendirme faaliyetleri inanıyorum ki öğrencilerimizde farkındalık uyandıracaktır. Bizler de yönetim olarak bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Protokolün her iki taraf için de hayırlara vesile olmasını temenni ederim." dedi.

"Üniversitelere İhtiyacımız Var"

Son yıllarda uyuşturucu madde bağımlılığının çok küçük yaşlara kadar düştüğünün altını çizen Prof. Dr. Karaman ise, "Bu tehlikeyle mücadele etmek ve toplumun her kesimine ulaşmak için işbirliklerimizi artırıyoruz. Selçuk Üniversitesi ile yaptığımız bu protokolle, gençlerimizi özellikle bağımlılıklar konusunda eğiterek her türlü alışkanlıklardan uzak tutmayı planlıyoruz. Uyuşturucuyla mücadele konusu, akademisyenler, sağlıkçılar, eğitimciler başta olmak üzere toplumun geneliyle birlikte mücadele edilmesi gereken bir halk sağlığı sorunudur. Yeşilay olarak çalışmalarımızı bilimsel ve kanıta dayalı verilere dayanarak yapma gayreti içindeyiz. Bu konuda üniversitelere ihtiyacımız var. Bizimle işbirliği gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi'ne yürekten teşekkür ediyorum. Bu protokolle bugüne kadar üniversitelerle imzaladığımız en önemli protokollerden birini imzaladık."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selçuk Üniversitesi İhsan Karaman Hakkı Gökbel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title