Haberler

Selçuk'un Tiyatro Festivali Açıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı, kuruluşunun 20'nci yılını 10 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen 'Tiyatro Festivali' ile kutladı.

Açılış törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ve Hayırsever Dilek Sabancı'nın yanı sıra aralarında Aslıhan Gürbüz, Korel Cezayirli, Deniz Şen, Tansu Taşanlar ve Soydan Soydaş gibi Selçuk Üniversitesi'nden mezun ünlü sanatçılar ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Programda ilk olarak Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zuhal Arda'nın 'Özgürlük 2' adlı resim sergisi açıldı. Büyük beğeni toplayan sergide ayrıca festivale özel hazırlanan boş bir tuval üzerine ilk fırça darbesini Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel attı. Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anatol Jago tarafından 'Dört El Piyano' konseri verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Dilek Zerenler, festival ile öğrencilerin kültür, sanat ve bilgi düzeylerini geliştirmeleri, tiyatronun sorunları ve geleceği hakkında bilgi alışverişinde bulunmalarını amaçladıklarını belirterek, festival nedeniyle farklı şehir ve üniversitelerden öğrenci ve akademisyenlerin gelmesinin şehrin tanıtımı açından da büyük önem taşıdığını ifade etti.

"TİYATRONUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNÜ KULLANALIM"

Tiyatronun birleştirici ve bütünleştirici yönüne dikkat çeken SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, "Bu akşam sanat ve dostluk akşamı olsun, bu hafta sanat ve dostluk haftası olsun.

Sanatın özellikle de tiyatronun; dil, din, ırk, kültür ve fikir farkı gözetmeksizin birleştirici ve bütünleştirici gücünü kullanalım. Barış içinde birlikte yaşamanın tohumlarına yeşertelim. Tiyatronun ve sanatçının sesini bir kez de Konya'dan tüm Dünya'ya' duyuralım." diye konuştu.

Programda söz alan Hayırsever Dilek Sabancı ise, "Kültür ve Medeniyetler şehri Konya'ya en son 2007 yılında geldiğimde Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı'nı açmıştık. Bugün ise bu konservatuarımızdan yetişen değerli sanatçıların katılımlarıyla festival gerçekleştiriliyor. Ne mutlu bize. Babam Sakıp Sabancı, sanatı seven, sanata ve sanatçılara saygı duyan bir insandı. Toplumun sanatçıların omuzlarında, sanat ile yükseleceğine inanırdı. Ben de babamdan aldığım ilhamla 5 yıl önce bu konservatuvarın kurulmasına destek vermiştim. Konservatuvarın bu denli büyüdüğünü bilmek ve başarılarını takip etmek beni çok heyecanlandırıyor. Konservatuvarın bugün bu noktalara geldiğini görmek çok güzel" diye konuştu.

Festivali onurlandıran tiyatro sanatçılarına plaket takdim edildi. Ayrıca Dilek Sabancı'ya da Rektör Prof. Dr. Gökbel tarafından onur konuğu olarak plaket verildi. Festivalde ilk akşam Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı tarafından hazırlanan Murathan Mungan'ın yazıp Tolga Özenç Özençel'in yönettiği 'Mahmud ile Yezida' adlı oyun izleyiciyle buluştu. Oyunu büyük beğeni ile izleyen Dilek Sabancı'nın Mardin'de iki farklı topluma mensup aşıklar Mahmud ile Yezida'nın kavuşamama hikayesinin anlatıldığı oyunda zaman zaman duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

10 GÜN TİYATRO COŞKUSU

10 Nisan 2013 tarihine kadar devam edecek festival etkinlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi 'Zenabir', Dokuz Eylül Üniversitesi 'Gergedan', Akdeniz Üniversitesi 'Martı', Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 'Kozalar', Yeditepe Üniversitesi 'Balkon', Ankara Üniversitesi 'V. Frank', Bilkent Üniversitesi 'Yolcular', Anadolu Üniversitesi 'Müfettiş', Süleyman Demirel Üniversitesi 'Albay Kuş' ve Çukurova Üniversitesi 'Harikalar Avlusu' adlı oyunlarını sahneleyecek. Her gün bir oyunun sahne alacağı festivalde ayrıca resim sergisi, söyleşiler, konserler ve atölye çalışmaları da yer alacak. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Hakkı Gökbel Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title