Haberler

Selçuk'un Sualtı Merkezi Açıldı

16 Mayıs 2013’te temeli atılan ve geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sualtı Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi hizmet binasının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

16 Mayıs 2013'te temeli atılan ve geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sualtı Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi hizmet binasının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Antalya Kemer'de bulunan hizmet binası açılışına Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Kemer Kaymakamı Bayram Ali Köse, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Sualtı Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Öniz merkezin açılmasına katkı sağlayan işadamları ile kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

"BU BİR BAŞARI HİKAYESİDİR"

Uygulama ve Araştırma Merkezinin Kemer'de önemli işlere imza atacağını ifade eden SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Bundan sonra Kemer'de sualtı alanında araştırma ve uygulama yapacak bir merkezimiz ve denizleri dolaşacak bir gemimiz var. Bu bir başarı hikayesidir. Elbette birçok yerlerden destek aldık ve destek aldığımız kişiler ile de bir aradayız ama gerek binanın yapılması gerekse geminin denize indirilmesinde merkez müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Hakan Öniz'in çok ciddi katkıları oldu. Kendisine ve destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Sualtı arkeolojisi başta olmak üzere çeşitli alanlarda çalışmaların yürütüleceği bu merkez ve denizlerde dolaşacak ve araştırma yapacak olan gemimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

"SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖNCÜLÜK YAPTI"

Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise, "Selçuk Üniversitemiz bizleri, kağıt üzerinde kalan bir merkez ilanı içinde değil tam tersine Kemer'de, kamu kurum ve kuruluşlarımız, hayırseverlerimiz ile işadamlarımızın katkıları ile beraber hayata geçen bir mekanda bir araya getirdi. Deniz bizim, toprak bizim, orman bizim, dağ bizim, nehir bizim ama böyle genel ve ezbere söylediğimiz sözlerin içini de mutlaka bilimsel çalışmalar ile doldurmak zorundayız. 642 kilometrelik Antalya kıyı şeridinde aslında bir değil birden fazla Sualtı Araştırma ve Uygulama merkezlerine ihtiyacımız var Selçuk Üniversitemiz bunun öncülüğünü yaptı" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından merkez hizmet binasının açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Öniz'den merkez hakkında bilgi alarak binayı incelediler.

"SUALTI ESERLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARILACAK"

Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi, Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı, KETAV, KETOB ile bölgenin kurum ve iş adamları tarafından desteklenen merkez, Kemer Belediyesi tarafından Akdeniz Caddesi üzerinde bin metrekare büyüklüğünde bir arsaya üzerinde toplam 350 metrekare kapalı alana sahip. Antalya kıyılarında Kültür ve Turizm Bakanlığı adına arkeolojik sualtı çalışmalarını yürütecek merkezde sualtı arkeolojisi alanında yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yetiştirilmesi, kıyılarda bilimsel çalışmaların hayata geçirilmesi ve sualtı eserlerinin gün yüzüne çıkarılması hedefleniyor. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Üniversitesi Hasan Kürşat Güleş Antalya Kemer Hakkı Gökbel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title