Haberler

Selçuk'un İşgalden Kurtuluşunun 92. Yıldönümü

Selçuk’un düşman işgalinin kurtuluşunun 92.yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlanıyor.

Selçuk'un düşman işgalinin kurtuluşunun 92.yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlanıyor.

Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Er, Muharip Gaziler Derneği Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, mahalle muhtarları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Atatürk anıtı önüne çelenklerin sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Türk milletinin tarihindeki kahramanlık destanlarının birinin de bundan 92 yıl önce burada yazıldığını belirten Başkan Bakıcı, "Hepimizin bildiği gibi 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan kurtuluş mücadelemiz, yurdumuzun birçok yerinde devam etmiştir. Kurtuluş Savaşının son evresi 26 Ağustos 1922'de Afyonkarahisar Kocatepe'de başlayan Mustafa Kemal Atatürk'ün yönettiği büyük taarruz ile açılmıştır. 30 Ağustos 1922'de Başkomutanlık Meydan Muharebesi'yle İstiklal Savaşı'nın kesin bir Türk zaferiyle sonuçlandığını hepimiz biliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk tarafından 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri' komutu, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun habercisi olmuş ve 9 Eylül 1922'de İzmir'in Yunan işgalinden kurtarılmasıyla sonuçlanmıştır. İşte bu şuur ve bilinçle, milletimizin sahip olduğu manevi güçle büyük bir kahramanlık örneği sergilenmiştir. Milletimiz işgal altındayken tüm halkımız omuz omuza bu konuda direnmiştir" dedi.

İlçede kutlanan kurtuluş etkinliklerinin de insanlar arasındaki dostluğu, birlik ve beraberliği güçlendirmekte olduğuna vurgu yapan Başkan Bakıcı, "Milli birlik ve beraberliğin daha çok kavrandığı bugünlerde tüm hemşerilerimizin Kurtuluş Gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Geleceğimizin daha aydınlık olabilmesi için geçmişimizi, tarihimizi bilmek zorundayız. Bugün için İstikbal mücadelesi yapmaktayız. Dün İstiklal Savaşındaki irademizi; bugün de istikbal mücadelemizde aynı güç ve azimle yapmak zorundayız. Tarihimize, kültürümüze sahip çıkarak; çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği için atalarımızın savaşlarda savaştığı için yarınlarımız için omuz omuza birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalıyız. Geçmişimizi unutmadan geleceğimizi şekillendirmeliyiz." diye konuştu.

Halk oyunlarının zeybek gösterileri ile devam eden kutlama programı sonunda, alanda bulunan CHP ve MHP üyeleri ellerindeki karanfilleri Atatürk anıtına bıraktı. Kurtuluş töreni akşam saatlerinde yapılacak olan kortej yürüyüşü ve gece düzenlenecek olan Haluk Levent konseri ile devam edecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title