Haberler

Selçuk'un Başkanı Bakıcı Esnafla Buluştu

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı esnafın işgaliye bedellerini düşürmek için çalıştıklarını söyledi.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı esnafın işgaliye bedellerini düşürmek için çalıştıklarını söyledi. Başkan Bakıcı ayrıca belediye dükkanlarında kiracıyken işgalci konumuna düşen esnafın da tekrar kiracı konumuna geçmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Konferans salonunda esnafla bir araya geldi. Sıcak bir atmosferde gerçekleştirilen buluşmada konuşan Başkan Bakıcı "Esnafımızın sorunlarını konuşmak, çözüm üretmek için bir araya geldik. Kısa bir süre sonra hayata geçireceğimiz kent konseyimizin de ilk adımları bunlar. Kent konseyimiz bir parlamento gibi çalışacak. Halkın, sivil toplum örgütlerimizin ve esnafımızın katılımı ile şeffaf bir karar mekanizması oluşacak. Bu tür çalışmaların Selçuk'a hız kazandıracağını ve halkın refah düzeyini yükselteceğini düşünüyoruz" dedi.

Esnafın katı atık bedelleri, işgaliye, Selçuk merkezinin turizm pastasından yeterince pay alamaması, otopark, gibi sorunlarını tek tek dinleyen, notlar alan Başkan Bakıcı "Selçuk'un en büyük handikaplarndan biri sit. Bir taraftan arkeolojik sit bir taraftan doğal sit çalışmaları güçleştiriyor. Ama hem tarihi eserlerimiz hem de doğamız bizim için çok değerli. Tarihi eserlerimiz ve doğamızı koruyarak Selçuk'un önünü açmaya devam edeceğiz. Selçuk'un pastası büyüdükçe esnafımızın sorunlarının kendiliğinden çözüleceğini biliyoruz" dedi.

Belediye dükkanlarında işgalci konumunda bulunan esnafın sorunlarının çözümü için çalıştıklarını söyleyen Başkan Bakıcı "İşgalci durumuna düşen kiracılarımızı tahliye etmeden bu sorunu çözme gayretindeyiz. Esnafımız ve halkımızın lehine olan her türlü adımı hukuk çerçevesinde atacağız" dedi. Belediye'nin esnaftan adil bir şekilde alışveriş yapacağını söyleyen Başkan Bakıcı "Bu bizim çok hassas olduğumuz bir konu. Belediye olarak tüm esnafımızdan dönüşümlü ve adil bir biçimde alışveriş yapıyoruz" diye konuştu.

Belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız diyen Başkan Bakıcı "Yasaklayıcı ve kısıtlayıcı değil uzlaşmacı yöntemlerle sorunlarımızı çözmeye çalışıyoruz. Adil ve adaletli olarak çalışmak istiyoruz. Biz belediye olarak bu konuda üstümüze düşeni yapmaya hazırız. İşgaliye bedellerini düşürmek üzere de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bunun ilk rahatlatıcı belirtilerini esnafımız haziran ayından itibaren görmeye başlayacaktır diye düşünüyoruz. Bu konuda esnafımızın da duyarlılık göstermesini bekliyoruz" diye konuştu. Başkan Bakıcı ayrıca bir esnafın diğer köyler gibi Selçuk'un Mahallesi olan Şirince'de lüks oteller yapılacağına dair asılsız söylentileri de kesin bir dille yalanladı.

Kent Belleği ile ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Bakıcı Kent Belleğinin bundan sonra hafta sonları da açık olacağını söyledi.

Gündemlerinde Selçuk'a bir kapalı Pazar yeri yapmak da olduğunu söyleyen Başkan Bakıcı, esnafın nitelikli personel ihtiyacını çözmek için de çalışmalar başlatacaklarını söyledi. "Yapılacak her işte nitelikli insan gücüne ihtiyaç var" diyen Başkan Bakıcı " Selçuk'a sürekli eğitim merkezleri açacağız. Milli eğitim, halk eğitim ve üniversitelerle işbirliği yaparak turizm, sağlık, tarım konuları başta olmak üzere nitelikli işgücünü arttırmak için çalışmalar yapacağız" dedi.

Merkezi hükümet ve Büyükşehir belediyesi ile işbirliği içinde güzel çalışmalar yapacaklarını söyleyen Başkan Bakıcı "Otoparkı olan iş alanları, Pazar yerleri, gençliğimizin rahat rahat oturacağı, sohbet edeceği, alışveriş yapacağı, sinema salonlar, konferans salonları olan alanlar oluşturmak zorundayız. Misafirlerimiz için güzel konaklama, yeme içme ve alışveriş tesisleri oluşturmak zorundayız. Ama bu irade sadece bende yok. Bu iradeye sahip bir ekip var ve o ekibin de bir lideri var. Çarşamba günü tam iki buçuk saat Sayın Başbakanımızla görüşme imkanımız oldu. Bu görüşme sonucu iktidar partisinin belediye başkanı olarak Selçuk'ta çok güzel işler yapacağımıza olan inancım bir kez daha arttı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'yla da çok güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Umarım çok yakın zamanda Selçuk halkı bu çalışmaların sonuçlarını görecek" diye konuştu.

Salonu dolduran esnaflar da Başkan Bakıcı'ya sonuna kadar arkasında olduklarını iletti. Esnafların sorunlarını ilettiği toplantıda ayrıca Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller de Başkan Bakıcı'ya esnaf sorunlarını içeren bir dosya sundu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title