Haberler

Selçuk'ta Yeni Dönemin İlk Meclisi Yapıldı

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı başkanlığındaki Selçuk Belediyesi meclisi yeni dönemin ilk meclis toplantısını yaptı.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı başkanlığındaki Selçuk Belediyesi meclisi yeni dönemin ilk meclis toplantısını yaptı. Selçuk halkı, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya AK Parti ilçe Başkanı Sema Yeşilçimen, CHP İlçe Başkanı Özge Yıldırım, MHP İlçe başkanı Ali Gümrah ve HEPAR ilçe başkanı Ali Adıgüzel'in yanısıra MHP Selçuk Belediye Başkan adayı Levent Görür de katıldı.

Selçuk Belediyesi'nin yeni meclis üyeleri AK Parti Grubu'ndan, Osman Başterzi, Burhan Becer Fuat Kırıtak, Orhan Karagüzel, Nalan Başdemir, CHP Grubu'ndan Veli Keskin, Sezaver Albeyoğlu, Filiz Ceritoğlu Sengel, Mustafa Atınç, Fadıl Lale, Mehmet Karanfil, İbrahim Tolga Sürekli, Volkan Tabak ve MHP Grubu'ndan Yaşar Yılmaz, İbrahim Soğutmaz'ın meclisin açılışında birbirlerini kutladı ve salondakilerin tebriklerini kabul etti.

Toplantı salonuna alkışlarla giren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı da tüm meclis üyeleri ile tokalaşarak hayırlı olsun dileklerini iletti. Başkan Bakıcı ve MHP Selçuk Belediye Başkan adayı Levent Görür'ün centilmence tokalaşması salondan büyük alkış aldı.

Ardından salondakilere hitap eden Başkan Bakıcı "30 Mart seçimlerinde Selçuk halkının iradesi sandıktan bu tabloyu çıkartmıştır. Ben tüm Selçuk halkına, hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Sağolsunlar, var olsunlar. Hem AK Partiyi hem CHP'yi hem de MHP'yi başarılarından dolayı kutluyorum. 5 yıllık bu süreç içerisinde şahsıma, kıymetli meclis üyelerime büyük bir başarı diliyorum ve Allah bizi mahçup etmesin diyorum" diye konuştu.

"KILIÇDAOĞLU'NA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ve 15 maddelik gündemle toplanan mecliste CHP

Grubu adına konuşma yapan meclis üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel "30 Mart yerel seçimlerinin

ve oluşan belediye meclisinin ülkemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. CHP Meclis

Grubu olarak toplumun menfaatlerine yönelik tüm iş ve işlemleri, kararları destekleyeceğimizi ifade ederiz. CHP Meclis Grubu olarak 30 Mart seçimlerinde bize meclis üyeliğinde çoğunluğu elde ederek Selçuk Belediyesinin yasama erki grubumuza verilmiş bulunmaktadır. Bu yetkiyi grubumuza veren vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Oy veren vermeyen tüm vatandaşlarımızın menfaatlerine sahip çıkacağımızı da belirtmek istiyorum. Ayrıca CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu hafta içi mecliste uğradığı saldırıyı da bu vesileyle kınıyorum" şeklinde konuştu.

İlk olarak yapılan divan katip üyeliği seçimine en genç iki meclis üyesi olmaları sebebiyle AK Parti Meclis grubundan Fuat Kırıtak ve MHP Meclis grubundan İbrahim soğutmaz önerildi. Ancak MHP Meclis üyesi İbrahim Soğutmaz'ın "Seçimlerin kutsal Türk vatanına ve vatandaşlarına hayırlı olmasını diliyoruz. Biz MHP Grubu olarak herhangi bir görev almama kararı almış bulunuyoruz. Çünkü aziz vatandaşlarımız bize muhalefet rolü verdi. Dolayısıyla etkin bir muhalefetin görev almamaktan geçeceğini düşünüyoruz" diyerek görevi iade etmesi üzerine divan katipliği üyeliğine AK Parti grubundan Fuat Kırıtak ve Nalan Başdemir seçildi.

Başkan vekillikleri, encümen ve ihtisas komisyon üyeleri seçimleri ile devam eden mecliste AK Parti grubundan Osman Başterzi ve Nalan Başdemir başkan vekili seçildi.

İHTİSAS KOMİSYONU BELİRLENDİ

Yapılan oylamalar sonucu 7 İhtisas komisyonu ise şu isimlerden oluştu:

Plan ve Bütçe Komisyonu; Fuat Kırıtak, Osman Başterzi, Mehmet Karanfil, Veli Keskin, Fadıl Lale.

İmar Komisyonu; Burhan Becer, Osman Başterzi, Filiz Ceritoğlu Sengel, Sezaver Albeyoğlu, Volkan Tabak.

Hukuk Komisyonu; Orhan Karagüzel, Fuat Kırıtak, Filiz Ceritoğlu Sengel, Veli Keskin, Volkan Tabak.

Eğitim, Kültür ve Spor Komisyonu; Burhan Becer, Orhan Karagüzel, Filiz Ceritoğlu Sengel, Volkan Tabak, İbrahim Tolga Sürekli.

Tarım Komisyonu; Fuat Kırıtak,Orhan Karagüzel, Mustafa Atınç, İbrahim Tolga Sürekli,Fadıl Lale.

AB Uyum, Dış İlişkiler ve Turizm Komisyonu; Nalan Başdemir, Osman Başterzi, İbrahim Tolga Sürekli, Volkan Tabak, Mustafa Atınç.

Çevre ve Sağlık Komisyonu; Orhan Karagüzel, Osman Başterzi, Veli Keskin, Mustafa Atınç, Sezaver Albeyoğlu

Yapılan oylama sonucu Belediye Encümen üyeliklerine Veli Keskin ve Mehmet Karanfil seçildi. Önerilen isimler için yapılan oylamalarda ise Tarihi Kentler Birliğine Burhan Becer, Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Ege Belediyeler Birliği'ne İbrahim Tolga Sürekli, Belediyeler Birliği'ne Yaşar Yılmaz'ın seçildiği meclis toplantısında Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'na ise yapılan seçim sonucu 25 oyla Hasan Turan ve ekibi seçildi. 9 Maddenin görüşmesinin tamamlandığı mecliste 2 madde Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilirken meclisin geri kalan maddeleri görüşmek üzere 15 Nisan Salı akşamı 19: 30'da toplanması kararlaştırıldı.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, oturumun sonunda meclisi oluşturan üç partinin üyelerine sergilediği demokratik yaklaşımdan dolayı teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filiz Ceritoğlu Sengel Selçuk Belediyesi Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title