Haberler

Selçuk'ta Türk Turizminde Turist Rehberliğinin Yeri ve Önemi Anlatıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü'nce düzenlenen "Turizm Profesyonelleri Gençlerle Buluşuyor II" konferansı gerçekleştirildi.

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Karaman, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansın açılışında, turist rehberliğinin turizm sektöründeki yeri ve önemine değinerek, turist rehberliğinin geleceğin önemli mesleklerinden biri olduğunu söyledi. Doç. Dr. Karaman, turist rehberliği mesleğinin beden ve zihin gücüyle birlikte gönül gücünün de gerektirdiğini aktardı.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, "Rehberler tarih boyunca medeniyetlerin doğru şekilde tanınmasını sağlamışlardır. Türkiye zengin kültürel ve tarihi değerlere sahiptir. Bu zenginliklerin farklı kültürlere tanıtılmasında rehberlere büyük rol düşmektedir" dedi.

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Ahmet Zeki Apalı, turist rehberliği mesleğinin önemi ve karşılaşılan sorunları belirterek, TUREB olarak gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı. Turist rehberlerinin 6326 Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile güvence altına alındığını kaydeden Apalı, "Yasa gereği oluşturulan bütün birimleri ile ülke turizminde rehberlerin daha etkin rol almaları, ülkenin kültür ve turizm politikaları doğrultusunda tanıtılması, yasa dışı rehberlik faaliyetlerinin önlenmesi amacıyla çalışılmaktadır. Merkez ofiste Yönetim Kurulu haricinde Genel Sekreter ile yeterli sayıda yardımcı personel, merkez dışında da mobil denetim elemanlarıyla çalışmaktayız" diye konuştu.

Rehber Mehmet Akbulut da, öğrencilere bilgi ve deneyimlerini paylaşarak, rehberlik mesleğiyle ilgili hem teorik hem de saha bilgilerini anlattı. Akbulut, Konya'nın tarihi ve sahip olduğu değerler hakkında bilgi verdi.

Öğrenciler, programın son bölümünde, TUREB Başkanı Apalı'ya soru ve önerilerini yöneltti. Program, Dekan Prof. Dr. Uyanık ve Bölüm Başkanı Doç. Dr. Karaman tarafından Apalı'ya plaket takdimiyle sona erdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Mehmet Akbulut Karaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title