Haberler

Selçuk Kent Konseyi Yürütme Kurulu İlk Toplantısını Yaptı

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde ilk kez kurulan Selçuk Kent Konseyi'nin karar organı olan Yürütme Kurulu ilk toplantılarını gerçekleştirdiler.

Üyelerin birbirlerini tanıması ve gündem maddelilerinin görüşüldüğü ilk toplantıda görev dağılımı yapıldı.
Selçuk Belediyesi Encümen Toplantı salonunda düzenlenen ilk toplantıyı Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel açtı. Selçuk Kent Konseyi'nin Selçuk için çok önemli bir kuruluş olduğu vurgusunu yapan Başkan Yardımcısı Cinel, Kent Konseyinin kuruluş aşamasında oldukça titiz bir çalışma yaptıklarını ve bu titizlikle yönetmeliğe hazırladıklarını söyledi. Bu süreç içerisinde de her kesime ulaşabilmenin yollarını aradıklarını ifade eden Cinel; "Yeni kurulan bu konseyde ulaşabilecek en ücra noktalara kadar ulaşabileceğimiz çalışmanın haricinde bizim için meclis oluşturmanın yanı sıra bir de halk çalışma gruplarının oluşturulması çok önemli. Konsey bu konuda çalışmasını yürütürse daha kucaklayıcı olur diye düşünüyorum" dedi.

Gündem maddelerinde yer alan Selçuk Belediye Başkanlığı'nca bildirilen adaylardan genel sekreter seçiminin yapıldığı toplantıda İnşaat Mühendisi Nesimi Cengiz Yürütme Kurulu Tarafından genel sekreterliğine seçildi. Yapılan bu seçimin ardından oturumu yöneten Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız, konuşmasına öncelikle Bingöl'de Şehit düşen Emniyet görevlilerine, terör olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet ve kederli ailelerine baş sağlığı dileyerek başladı. Atatürk'ün "Yurtta Barış, Dünya'da Barış" sözüne atıfta bulunarak, yakın coğrafyada cereyan eden vahim olayların ülkeye sıçramış olmasından derin üzüntü duyduklarını ifade eden Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız, Atatürk'ün 91 yıl önce kurduğu demokratik, laik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin ülke için önemini bir kez daha vurgulayarak, bölgeye barışın insan haklarına saygı ve demokrasiyle geleceği vurgusunu yaptı.
Bu bağlamda Kent Konseyi'nin şeffaf yönetim, hesap verebilirlik, kaynakların verimli kullanılması ve hizmetlere doğrudan ulaşılabilmesi bakımından çok önemli bir görevi üstlendiğini kaydeden Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız, Selçuk'un doğal, tarihi ve coğrafi bakımdan dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olduğuna vurgu yaparak, ilçenin tanıtım konusunda hedeflere ulaşılamadığını, Kent Konseyinde tanıtım konusunu öncelikli hedeflerden biri olarak belirlediklerini ve bu konuda gereken girişimleri yapacakları ifadesinin kullandı.
Kent Konseyi seçimlerinin ardından Selçuk kamuoyunda seçimler ile ilgili konuşulan eleştirilere de kısaca açıklık getiren Yıldız, demokrasilerde eleştiri kültürünün varlığını yüksek bir değer olarak gördüklerini, ilk olması bakımından bir takım eksikliklerin yaşandığını, bunun demokratik tavır içinde hoş görüyle karşılanması gerektiğini belirtti. Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız, Blok liste eleştirilerine de genel kurulun oylayarak bu kararı aldığını, genel kurulu oluşturan temsilcilerin tercihlerine saygı göstermenin ise demokratik bir tutum olduğu vurgusunu yaptı. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin konseyden çekilme kararını büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını belirten Başkan Yıldız, konseyin her kesim ve her görüşü temsil eden üyelerden oluştuğunu ve siyasal bir kurum olmadığını dile getirerek, "Dileğimiz ve temennimiz ADD'nin de değer verdiğimiz bir kurum olarak, bir nevi halk meclisi olan Kent Konseyinde aktif bir biçimde yer almasıdır" mesajını verdi.

Daha sonra Kent konseyi bünyesinde yer alacak olan meclislerin oluşturulmasına geçildi. Konsey bünyesinde Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Engelliler Meclisi ile Çocuk Meclisi'nin kurulmasına karar verildi ve ardından Meclislerin kurulması için komisyonlar kuruldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Selçuk Belediyesi İrfan Yıldız Güncel Haberler

title