Haberler

İnsanoğlu Kuş Misali Basın Desenleri Sergisi İstanbul FKM'de

Güncelleme:

İstanbul FKM, Selçuk Demirel'in basında yer alan çizimlerinden yapılmış bir seçkiyi İnsanoğlu Kuş Misali başlığı altında sergiliyor.

SELÇUK DEMİREL

İNSANOĞLU KUŞ MİSALİ
Basındaki çizgiler 1974-2014

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, 2 Nisan - 31 Ağustos 2014 tarihleri arasında, 1978 yılından bu yana Paris'te çalışmalarını sürdüren sanatçı Selçuk Demirel'in 1974-2014 yılları arasında basında yer alan çizimlerinden yapılmış bir seçkiyi İnsanoğlu Kuş Misali başlığı altında sergiliyor. Bu retrospektif sergi izleyicileri sanatçının son kırk yılda dünya gündemine ilişkin özgün bakışını keşfetmeye davet ediyor.

Dünyanın 1974 ile 2014 yılları arasındaki yaşadığı önemli olayları, siyasal ve sosyal dönüşümleri çizgilere taşıyan bu sergi, Selçuk Demirel'in Türkiye'de yaşarken hazırladığı bir dizi afiş ile açılıyor. Sanatçının Le Monde, Le Monde Diplomatique, Le Nouvel Observateur, The Washington Post, The New York Times ya da The Wall Street Journal gibi gazete ve dergilerde yayınlanmış desenlerinden yapılan bir seçki sergide üç tema etrafında sunuluyor:

- Jeopolitik: Parayı egemen kılan çatışmalar, savaşlar, dünyada yaşanan çalkantılı olaylar ve ekonomik ve mali krizler ile boğuşan insanoğlu

- İnsan hakları: Toplumda yaşanan felaketlere insanoğlunun direnişi, özverisi, kadınların köktendincilik ve tüm kötü muamelelere karşı verdikleri mücadele

- Düşünmek: Gozetlenen dusunce,İnsan aklı kaç kere belirsizliklerle karşı karşıya kalmıştır? Kültürel kriz ve iletişim krizlerini eleştiren çizimler.


Selçuk Demirel'in çizimleri, kalemin hoşgörüsüzlüğe karşı durmak ve ifade özgürlüğünü savunmak için en iyi silah olduğunun kanıtı. Sanatçının çizimleri, dünyamızda yaşanan akıldışılıkları ince bir üslupla açığa çıkaran şiirsel olduğu kadar siyasi birer eylem aynı zamanda.

Küratör : Valérie Dardenne
Sergi Düzeni : Yılmaz Aysan

Selçuk Demirel'in yapıtının farklı bir boyutunu yansıtan "Şimdi / Now" sergisi ise 4 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasında Galeri Nev'de sanatseverlerle buluşacaktır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fransız Kültür Merkezi İstanbul Paris Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title