Haberler

Selami Şahin'in 50. Sanat Yılı Konseri

Müzisyen ve besteci Selami Şahin, Bodrum ilçesinde 50. sanat yılı dolayısıyla konser verdi.

Bodrum Antik Tiyatro'da gerçekleştirilen gece, Selami Şahin'in müzik hayatını anlatan kısa film gösterisiyle başladı.

Yoğun alkışlarla sahneye, elinde müziğe başladığı ilk kavalının olduğu özel bir çantayla çıkan Şahin, duygusal anlar yaşadı. Şahin özel gecede, "Seninle başım dertte", "Alışmak sevmekten zor", "Sen mevsimler gibisin", "Sensiz olmuyor" gibi sevilen şarkılarını seslendirdi.

Konser boyunca sadece kendi bestelerine yer veren Şahin'e, 50. sanat yılı ve doğum günü olması nedeniyle sahnede sürpriz pasta kesildi.

Çocuklarıyla birlikte pastasını kesen Şahin, gözyaşlarına hakim olamadı. Yaklaşık iki saat süren konserde, ünlü müzisyene şarkıcı Demet Akalın ve şair Ahmet Selçuk İlkan da sahneye çıkarak eşlik etti.

Konseri aralarında sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda ünlü ismin de olduğu, yaklaşık 2 bin 500 kişi ilgiyle izledi.

Bu arada, konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, zorluklarla başlayan müzik yaşamını sevenleriyle 50 yıldır sürdürdüğünü söyledi.

Çok beste yapmanın hüner olmadığını ifade eden Şahin, "Ben sanat yaşamım boyunca, 400'e yakın beste yaptım. Bunlardan 200 tanesi hit şarkılar. 1969 yılında yaptığım ilk bestemin adı da 'Sen mevsimler gibisin.' Bu beste altın kelebek birincilik ödülünü de aldı." dedi.

Selami Şahin, yazılmamışı yazmak, yapılmamışı yapmak ve sunmanın en büyük hedefi olduğunu belirterek, "Eser kalıcı demektir. Bende bunun için uğraşıyorum. Yaptığım şarkılar yüzyıllar geçse de unutulmamasını diliyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Selami Şahin Bodrum Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title