Haberler

Selami Başkan Görevi Aykurt Nuhoğlu'na Devretti

Güncelleme:

Yerel seçimler sonucu Kadıköy'de yüzde 73 gibi yüksek bir oranla CHP'den Belediye Başkanı seçilen Aykurt Nuhoğlu, mazbatasını alarak yeni görevine başladı.

Yerel seçimler sonucu Kadıköy'de yüzde 73 gibi yüksek bir oranla CHP'den Belediye Başkanı seçilen Aykurt Nuhoğlu, mazbatasını alarak yeni görevine başladı. 20 yıldır hizmet verdiği Kadıköy'e başkanlık görevini Nuhoğlu'na devreden Selami Öztürk, "Kadıköy'ü İstanbul'un en yaşanılır kenti yapan" herkese teşekkür etti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kadıköy'e yeni Belediye Başkanı olarak aday gösterilen Aykurt Nuhoğlu, ilçede yaşayan seçmenlerin yüzde 73'ünün oyunu alarak seçimi kazandı. Yeni başkan Nuhoğlu, 3 Nisan Perşembe günü İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alarak görevine başlamak üzere Kadıköy Belediyesi'ne geldi.

Kadıköy'e 10 yıl Belediye Başkan Yardımcılığı, 20 yıl da Belediye Başkanı olarak hizmet etmiş olan Selami Öztürk, Belediye Başkanlık Binası önünde yapılan bir törenle görevi Aykurt Nuhoğlu'na devretti.

Kadıköylülerin, CHP'lilerin ve Belediye çalışanlarının katıldığı törende Başkan Öztürk duygusal bir konuşma yaptı. "Mutluluğun doruk noktasında olduğunu" belirten Öztürk; "CHP'nin yerel seçimlerde Kadıköy'de aldığı sonuç bizi çok mutlu etmiştir" dedi.

"BU IŞIK HİÇ SÖNMEYECEK"

Selami Öztürk, törende de bulunan Kadıköy Belediyesi'nin eski başkanı Cengiz Özyalçın'ın bir sözünü hatırlatarak şunları söyledi: "Cengiz Başkan, yerel seçimlerde fazla aday olunca "Bir koltuk var ama çok aday var" dediğimizde "Önemli olan bu ışığın sönmemesi" demişti. Evet, bugüne kadar bu ışık benimle yandı, bundan sonra da Aykurt Başkanla yanacak ama bu ışık hiç sönmeyecek."

"30 yıl boyunca bu bayrağı dalgalandıran tüm partililere" teşekkür eden Öztürk, "Bu göreve başlarken en büyük şansım Cengiz Özyalçın'la çalışmak oldu. O ilk 5 yıl bana çok şey öğretti. Değerli başkanıma huzurunuzda çok teşekkür ediyorum" dedi.

MESAİ ARKADAŞLARINA ÖZEL TEŞEKKÜR

Bu zorlu görevi yürütürken işini özenle yapan Başkan vekillerine, tüm birim müdürlerine, "Kadıköy'ü İstanbul'un en yaşanılır kenti" yapan tüm çalışanlara müteşekkir olduğunu belirten Selami Öztürk, Belediye'de çalışırken yaşamını yitiren mesai arkadaşlarını da andı.

Öztürk "Bugüne kadar benim kahrımı çeken tüm çalışma arkadaşlarıma ve başta eşim Sevgi ile çocuklarıma yanımda oldukları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"TERTEMİZ BİR BELEDİYE DEVREDİYORUZ"

"Biz Türkiye'nin her yerine proje ihraç eden bir belediyeyiz" diyen Öztürk şöyle devam etti: "Aykurt arkadaşıma kurumsallaşmış, Türkiye'de örnek projelere imza atmış bir belediye bırakıyorum. Eminim kendisi bu başarıyı daha da arttıracak. Kadıköy Belediyesini SGK, Maliye ve iş yaptığımız firmalar dâhil hiçbir kuruma borcu olmadan teslim ediyorum. Aykurt Başkan çok şanslı, tertemiz pırıl pırıl bir belediye devralıyor"

Selami Öztürk, " Aykurt Nuhoğlu'na başarılar diliyorum, ihtiyaç olduğu her zaman partimin ve Kadıköylülerin hizmetindeyim." diyerek alkışlar arasında konuşmasını bitirdi.

NUHOĞLU: "TECRÜBELERİNDEN YARARLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kadıköy Belediyesi'nin yeni başkanı Aykurt Nuhoğlu ise Öztürk'e, partililere ve ona güvenen tüm Kadıköylülere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Selami Başkan ile uzun yıllardır tanışıklığımız, partiden dolayı arkadaşlığımız var. Bize hep ağabeylik yaptı. Seçim sürecinde oyların artışında katkısı büyük oldu. Bundan sonraki süreçte de her zaman eski başkanların tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceğiz."

Daha sonra her seçimden sonra Selami Öztürk'ün CHP Gençlik Kolları'ndan bir gence rozet takma geleneği yerine getirildi. Öztürk son kez CHP'li bir gence parti rozeti taktı.

Törenin ardından hep birlikte Başkanlık makamına geçildi ve Öztürk koltuğunu Nuhoğlu'na devretti.

Törene Kadıköy'ün eski Belediye Başkanı Cengiz Özyalçın, CHP milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Necati Ekşi'nin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

KADIKÖYLÜ BAĞRINA BASTI

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, 3 Nisan Perşembe günü Kadıköy Rıhtım'daki Atatürk Anıtı'na saat 11.00'da düzenlenen törenle çelenk bıraktı. Tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Büyük sevgi seliyle karşılanan Kadıköy Belediyesi'nin yeni Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Rıhtım meydanında kendisini bekleyenlere aynı sevgiyi gösterdi ve alanda sıkılmadık el, selamlaşmadık kimse bırakmadı. Törenin ardından ilk açıklamasını Gazete Kadıköy'e yapan Başkan Nuhoğlu, "Kadıköy'deki tüm seçmenlerimize, Kadıköy'de yaşayan herkese teşekkür ediyoruz. Büyük bir özveriyle çalıştılar. Tüm bu başarının temelinde Kadıköy yatıyor. Başarı Kadıköy'dür, Türkiye'dir, onun için mücadeleye devam edeceğiz, hata, eksik, yanlış yaptığımız yerlerde tekrar düzelteceğiz, tekrar analiz edeceğiz. Daha çok çalışacağız" dedi.
Başkan Nuhoğlu, "Kadıköy'de ilk işiniz ne olacak sorusuna?" ise "Sokaktan başladık, sokaktan devam edeceğiz" diye konuştu

Kaynak: Bültenler / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy Belediyesi Aykurt Nuhoğlu Selami Öztürk Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title