Haberler

Selami Altınok: İstifa Çağrılarını Değerlendireceğim

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Saldırıdan ders çıkararak ek tedbirler alıyoruz. İstifa çağrılarını olay neticelendikten sonra değerlendireceğim." dedi.

CNN TÜRK'ün, hakkındaki istifa çağrıları ve azledilmesi yönündeki talepleri sorduğu İçişleri Bakanı Selami Altınok,"Siyasi tartışmalar olduğu için değerlendirmeyi tüm bu olayın neticelenmesinin ardından yapacağım. Saldırıdan dersler çıkararak ek tedbirler alıyoruz." dedi.

KILIÇDAROĞLU: AYRILMIYORSA AZLEDİLMELİ

Ankar'daki terör saldırısının ardından hakkında istifa çağrıları yapılan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "ayrılmıyorsa azledilmeli" dediği İçişleri Bakanı Selami Altınok, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat'a konuştu.

"OLAYIN NETİCELENMESİNİ BEKLİYORUM"

İçişleri Bakanı Selami Altınok, istifa çağrıları için "siyasi tartışmalar olduğu için değerlendirmeyi tüm bu olayın neticelenmesinin ardından yapacağım." dedi.

"SALDIRIDAN DERSLER ÇIKARDIK"

Altınok "Alınan yeni tedbirler var mı?" sorusuna ise "Saldırıdan dersler çıkararak ek tedbirler alıyoruz." yanıtını verdi. Saldırıya ilişkin adli soruşturmanın yanı sıra 2 mülkiye ve 2 polis başmüfettişinin yürüttüğü idari soruşturma devam ediyor.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Görevden alınmaması durumunda, İçişleri Bakanı'nın azledilmesi gerektiğini Davutoğlu'na söylediğini anlatan Kılıçdaroğlu, şu ifadelere yer vermişti: "Adalet Bakanı... Görüntü tam bir ibretlik. Toplum derin bir travma yaşıyor, Adalet Bakanı sadece gülümsüyor. Bu bakan o koltukta oturamaz. Eğer topluma saygı gösteriyorlarsa, bu ülkenin insanına saygı gösteriyorlarsa iki bakanın da görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. Bu talebi Sayın Davutoğlu'na bildirdim, Sayın Davutoğlu 'olayı müfettişlere havale ettiğini, gelen rapora göre tavır takınacağını' ifade etti. Fakat ben, rapor beklenmeden, raporun içeriği ne olursa olsun, iki bakan da eğer bu halka, ölen insanlara, onların ailelerine saygı gösteriyorlarsa görevlerinden ayrılmalılar. Siyasi sorumluluğun gereğini yerine getirmeliler. Bu yapılmadığı takdirde bu travma daha çok su kaldırır."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Selami Altınok Hande Fırat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı tarihi belli oldu mu? Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne?
500

Yorumlar (174)

hmzMobil-ANDROID:

oylar AKP'ye kahrolsun pkk ve birlikcileri

223
230
yanıtYanıtla
Bilge Elivar:

Ne grzk adamsınız, bu ülkeyi bu hale getiren AKP değil mi ! İnsan olur da bu kadar kör ve sağır ve izansız olur mu ya ! Bu ne biçim iş arkadaş ya ! Apo ile yuvarlak masa toplantıları, Dolmabahçe''de mutabakat imzalayan deden miydi be mübarek !

yanıt0
yanıt0
Selam Avusturalya:

CHP Kılıçdaroğlu ıstifa etsin

204
212
yanıtYanıtla
MUHALAFET BÖYLE YAPILIR.:

YİNE HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ KILIÇDAROĞLU HAKLI

154
151
yanıtYanıtla
ahmet yıldızMobil-ANDROID:

bir japon kadar olamadınız.onlar bile onuru için harakiri.yapıyor ya siz

177
54
yanıtYanıtla
züppeli hoca:

bakana komik geliyor istifa etmek suudi arabistanda bile kral 25 kişiyi idama mahkum etti. . bakan idam edilsin demiyorum ama en azından istifa edebilir. .

168
63
yanıtYanıtla
CANKUŞ:

daha değerlendirecek, tabiki tek başına değil, önce ağababasına sorcak, bu iş bize kaç oy yazar ona göre karar vercek.

142
67
yanıtYanıtla
turkesMobil-ANDROID:

istifa biraz onuruna varsa en azından katiller ortaya cikacaktir

119
34
yanıtYanıtla
Yemezler dostum halk uyanık:

Almanya-Rusya-ABD-İsrail ne istiyor? Kuzey suriye de kürt devleti. Neden? Çünkü pyd yi istedikleri zaman ve istedikleri amaç için rahatça kullanıyorlar. Buna karşı çıkan tek ülke kim? Türkiye yani AKP ve RTE. Suriye de engel kim? İşid? Bir taşla iki kuş. Kimin oyu düşüyor kimin artıyor? Kapişş ;)

74
49
yanıtYanıtla
adaletMobil-ANDROID:

Müslüman Korkmaz kaçmaz Bakanım dik dur

54
62
yanıtYanıtla
Tüm 174 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title