Haberler

İzmir, Zaferin 92. Yılını Kutladı

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirli olmanın ve İzmir'de yaşamanın özel bir anlam taşıdığını söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki 9 Eylül törenlerinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirli olmanın ve İzmir'de yaşamanın özel bir anlam taşıdığını belirterek, "Bu destanın simge kenti İzmir'de yaşıyoruz. Bizim için bundan büyük onur yok!"diye konuştu.

İzmir'in işgalden kurtuluşunun 92. yıldönümü kutlamaları kapsamında Konak Meydanı'nda temsili bayrak töreni yapıldı. Törende, İzmir'in kurtuluşunu canlandıran süvari birlikleri Vilayet önüne geldi ve Yüzbaşı Şerafettin'i canlandıran bir asker Hükümet Konağı'na Türk bayrağını çekti. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, süvari birliklerinin komutanına plaket takdim etti.

Konak Meydanı'ndaki bayrak töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda resmi kutlama töreni gerçekleştirildi. Meydan'da düzenlenen törenlere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Halka seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet'in kenti İzmir'in 9 Eylül günü bambaşka bir sabaha uyandığını belirterek şunları kaydetti:

"Kan ve gözyaşı imtihanından 'yüz akı ve onurla' çıktığımız o unutulmaz günün 92. yılında… Bugün İzmir, Hasan Tahsin oldu. Asteğmen Besim, Yüzbaşı Şerafettin, Binbaşı Salih Bozok oldu. Bugün İzmir, Fahrettin ve Mürsel Paşa oldu; Fevzi Paşa oldu, İsmet Paşa oldu. Ve bugün İzmir, Mustafa Kemal oldu."

Ateşin ve yoklukların üstesinden gelerek küllerinden yepyeni bir ülke yaratmış, olağanüstü bir halkın çocukları olarak doğmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bu destanın simge kenti İzmir'de yaşıyoruz. Bizim için, bundan büyük onur yoktur. Selam olsun bu destanı yaratanlara ve yaşatanlara!" diye konuştu.

"İzmir'i sevmek, İzmir için daha çok çalışmaktır"

İzmir ve İzmirlilerin Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlediğini ve Cumhuriyet değerlerini ödün vermeksizin koruyup savunduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
"Sevgili Atam! Bilmelisin ki, İzmir ve İzmirliler, seni, en az senin İzmirlileri sevdiğin kadar seviyor. Biz İzmirliler, İzmir'i sevmeyi, samimiyetle, karşılıksız ve çıkar gözetmeden 'İzmir için daha çok çalışmak' olarak anlıyoruz. Tarihimize saygı duyuyor ve geleceğe umutla bakıyoruz. Değerlerimize, malımıza, mülkümüze sahip çıkıyoruz. Onların yok pahasına elden çıkarılmaması için canla, başla mücadele ediyoruz. Bize ağır bedeller ödenerek emanet edilmiş İzmir'i, gelecek kuşaklara, övünecekleri ve içinde yaşamaktan mutlu olacakları bir kent olarak bırakmayı; hem tarihi hem de ahlaki ve vicdani bir ödev ve yurtseverlik gereği olarak görüyoruz. Çağdaş Türkiye'nin sembol ismi İzmir'imizle övünüyor ve kentimizin üstüne titriyoruz. İzmirli olmanın ve İzmir'de yaşamanın özel bir anlam taşıdığını da iyi biliyoruz. Ve bu gerçeği herkesin çok iyi anlamasını; 'İzmir duruşu'nun ne olduğunu, İzmirlilerin hassasiyetlerini, önceliklerini ve vazgeçilmezlerini artık çok iyi öğrenmelerini istiyoruz. Unutmayın; İzmir, daima Mustafa Kemal Atatürk'ün kenti olmuştur ve öyle kalacaktır. Bu olağanüstü mirası bize bırakanları, o yiğit insanları, bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Yaşasın İzmir, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!"

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın seslendirdiği eserler, şiir dinletisi, Vildan Turan konseri ve Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun zeybek gösterisiyle tamamlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aziz Kocaoğlu İsmet İnönü Konak Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title