Haberler

Selahattin Demirtaş Son Kez Kürsüye Çıkıyor

HDP'ye katılma kararı alan BDP, TBMM'deki son grup toplantısını bugün gerçekleştirecek.

BDP bugün Meclis'te son toplantısını yapacak, partinin grup konuşmasını BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş yapacak. Demirtaş'ın, Kürt sorununun çözüm sürecine yönelik kaygılarını iletmesi ve HDP'de politikaya devam edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

ÖCALAN, YENİ İSMLERİ BELİRLEYECEK

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın BDP/HDP heyetiyle hafta sonu İmralı'da yapacağı görüşmede, haziranda gerçekleştirilecek kongrelerde kimin eşbaşkan olarak gösterilmesi konusunda görüşünü belirtileceği ifade ediliyor.

HDP'ye geçiş nedeniyle BDP, bugün TBMM'de son grup toplantısını yapacak. Demirtaş'ın konuşmasında, çözüm sürecinin tıkanması nedeniyle mesajlar vermesi bekleniyor. Demirtaş ayrıca, HDP'de politikaya devam edilmesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunacak.

HDP'ye geçiş kararı sonrası iki partide kongre çalışmalarının da hızlandığı öğrenildi. Milletvekillerinin HDP'ye geçişi sonrasında 8 Haziran'da BDP'nin, 22 Haziran'da ise HDP'nin olağanüstü kongresinin toplanacağı belirtildi.

2008'DE KURULDU

BDP, 2 Mayıs 2008'de kuruldu. muş Milletvekili Demir Çelik'in genel başkanlığını yaptığı BDP, DTP'nin kapatılmasından sonra Aralık 2009'da bu partinin genel merkezine taşındı. BDP, 19 DTP'li milletvekili ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras'ın katılımı ile 25 Aralık 2009'da Meclis'te grup kurdu. Kongre ile Demirtaş, genel başkan seçildi. Partide Kışanak da eşbaşkanlığa getirildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Abdullah Öcalan İmralı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (28)

Emel Sağlamsaglam@gmail.com:

Kürtler çok fazla havalandı, PKK sürekli adam topluyor. bütün bu olanların sorumlusu AKP'dir. 30 yıllık şehitlerimize gazilerimize saygısızlık yapılmıştır. Bütün kazanımlar kaybedilmiştir.

19
34
yanıtYanıtla
kralsaimesra@mynet.com:

ya sen baska dünyadan geliyon yada ben dünyali degilim

yanıt0
yanıt0
Bawerba3@hotmail.com:

Havalandıda nasıl havalandı?Fakirlik işsizlik ve bölgesel göçün bunca yoğun iken halen ana dilinde konuşamayan ana dilinde eğitim alamayan bir halktan bahsediyoruz.Bizimde her iki taraftan şehitlerimiz var Gazilerimiz var. Biraz İnsan olun

yanıt0
yanıt0
Has Kürtunasanalemdar@mynet.com:

Diğer partililerinde al ve defolup gidin bu ülkeden biz kürtlerinde artık sırtından geçinmeyi çekinizi doldurmayı bırakın bıktıksizden düşün yakamızdan

23
24
yanıtYanıtla
mewanmewan33@hotmail.com:

Malamın Senmi has kürtsün Beli oluyor....Beyaz kürt olayasın??

yanıt0
yanıt0
TEPEfatihparmaklar@gmail.com:

BDP DESTEK VEREN VATANDAŞLAR SİZİ 7 YE BÖLER 7 TEPEPEYE GÖMERİM

18
27
yanıtYanıtla
Celal AKSAKALaksakal54@gmail.com:

Bu ülkeden gerçek mualefeti siz yaptınız AKP i siz yola getirdiniz -HDP le gücünüze güç katacağınıza inananıyorum.Selahhatin başkanı da can günülden kutluyorum... TArih senide unutmayacaktır ..

24
18
yanıtYanıtla
Baki Tantan@gmail.com:

Selahattin Demirtaş iyi bir adam. Bir arkadaşım anlatmıştı beraber namaz kılmışlar. Namazında niyazında birisi ama bazıları gibi dini kullanmıyor. Böyle insanlar daha iyi yerlere gelmeli...

28
14
yanıtYanıtla
Sedef Demirdemir@gmail.com:

Abdullah Öcalan özgür olacak, HDP bunu sağlayacak. Türkler Tayyip Erdoğan'la uğraşa dursun Kürt milleti arkanızda...

19
20
yanıtYanıtla
sabihayok@hotmail.com:

Watan haini kimin okulunda okudun nerde yasiyorsun yazik guzel vatanimaki o vatanin havasini soluyosun..sizin gibilere turkiyede nefes almak haram

yanıt0
yanıt0
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title