Haberler

Selahattin Demirtaş, "Şapşikler"in Kim Olduğunu Açıkladı

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, katıldığı televizyon programında geçtiğimiz günlerde söylediği "Şapşikler" ifadesinin kimlere yönelik olduğunu açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Habertürk TV'de Türkiye'nin Nabzı programında Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtladı. Demirtaş, programda herkesin merak ettiği "Şapşikler" söylemine de açıklık getirdi.

"KİM BU ŞAPŞİKLER"

Didem Aslan'ın "Kim bu şapşikler?" sorusuna yanıt veren Selahattin Demirtaş, "Benim icat ettiğim bir kelime değil aslında. Hani sosyal medyada gençlerin kullandığı bir kelime fakat hani bir dostane bir şapşallığın belki de biraz daha dostane hale getirilmiş biraz da yakın arkadaşların birbirine karşı kullandığı sempatik bir sözcüğe dönüştürülmüş bir halidir." dedi.

"DİKKAT ÇEKEN BİR SÖZCÜK KULLANMAK İSTEDİM"

Selahattin Demirtaş, konuşmasının devamında şunları ifade etti:

"Sosyal medyada beni eleştiren, anlamaya çalışmakla birlikte sert bir şekilde eleştiren bütün takipçilerime, oradaki bütün arkadaşlarıma dostça bir sitemdi aslında. Belki de anlamaya çalışsınlar diye dikkat çeken bir sözcük kullanmak istedim. Yoksa başka bir niyetim yoktu. Sosyal medyadaki bu tür ifadelerde son derece normaldir herhalde."

Selahattin Demirtaş'ın sözlerinin ardından araya giren Aslan da, "Aslında bu sempatikliğe bu sıcaklığa o kadar çok ihtiyacımız var ki gerçekten inanılmaz." dedi.

"BENİM BİLE İHTİYACIM VAR"

Demirtaş ise Aslan'ın sözlerine şöyle yanıt verdi:

"Evet hepimizin dedim ya, benim bile ihtiyacım var yani. O kadar kutuplaştı ki Türkiye siyaseti, o kadar anlamsız hiç kimseye hizmet etmeyen noktalardan siyaset yapılır hale geldi ki, biz de bıktık bundan artık yani. Yeni bir siyaset anlayışıyla biz Türkiye'nin geleceğine yön vermek istiyoruz."

"HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM, ŞAPŞİKLER"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz günlerde Twitter'da takipçilerine yönelik yazdığı tweet'te "Ayrıca beni çok sert eleştirenler dahil hepinizi seviyorum, şapşikler" ifadelerini kullanmıştı.

Demirtaş'ın açıklamalarından diğer satırbaşları ise şöyle:

"Şu anda bile HDP'nin yüzde 9,5 oyu var. Türkiye, HDP'yi yeni yeni tanımaya başlayacak. Köşk seçimi öncesi 2015 seçimine parti olarak girmeye karar vermiştik.

"TÜRKİYE'NİN ANA AKIM SİYASETİN MERKEZİNDE OLACAĞIZ"

Bir Kürt ile Türk el ele vermeden kalıcı bir barış imkansız. HDP tüm Ortadoğu için model bir partidir. Kadının kendi özgün sesiyle var olduğu tek partiyiz. Türkiye'de ana akım siyasetin merkezinde olacağız. Türkiye halklarının vicdanına güveniyoruz. Türkiye'nin yeni bir siyasi çizgiye ihtiyacı var. Birçok insan alışkanlığını değiştirecektir.

"AMACIMIZ HÜKÜMET OLUP DEVLETİ ELE GEÇİRMEK DEĞİL"

Barışı sağlama konusunda en gerçekçi programa sahip parti HDP. Amacımız hükümet olup devleti ele geçirmek değil. İktidar Sünni kesim adına devleti ele geçirmiş gibi politika izliyor. Devlet ele geçirilecek bir mekanizma değil. AKP'ye oy verenler bile hükümete bakınca kendisini görmüyor.

KADİR İNANIR'A TEKLİF GİTTİ Mİ?

Kadir İnanır'ın açıklamasına saygı duyuyorum. Kendisiyle görüşeceğiz, ikna edebilir miyiz bilmiyorum. İlla da milletvekili olmasına gerek yok. Belki milletvekilliğini sevmiyordur. Milletvekili adayımız olursa biz bundan memnuniyet duyarız.

Sadece Kadir Bey değil onun gibi sanat, medya, akademi camiasından bu projeye destek vermek isteyen herkese kapımız açıktır.

SÜRPRİZ ADAYLAR VAR MI?

Milletvekili olmak için ünlü olmak şart değil. Mithat Sancar hocam aday olacaksa 10 Şubat'a kadar istifa etmeli.

İnsan olarak ben de ülkedeki kamplaşmadan bıktım. Muhafazakar arkadaşlarımız göz önünde değil, bu bizim eksikliğimiz. Tüm partiler birbirinin siyaset yapmasına saygı duymalı. 90'larda insanları katledenler bugün kendisini başka lanse ediyor. Gençlik yenilik istiyor. Yunanistan'ın Syriza Partisi ile çok benzeşiyoruz.

CİZRE'DE NELER OLUYOR?

Cizre gençliği hendekleri kapatma karar aldı. Hüda Par'lılar "içimizde provokatör yok" diyor. Hüda Par'a karşı bir saldırıyı asla doğru bulmayız. Hüda Par Genel Başkanı her konuyu tartışabileceğimiz bir arkadaşımız. İki tarafa sızma olup birbiriyle çatıştırmak isteyenlar var. Polis aracına biniyorlar plakası yok, infazlar var. Hükümet elini çekse Cizre durulacak. Cizre halkı bir an önce normalleşme istiyor. Hükümet istese Cizre'de bir günde gerilim sona ererdi. AKP hükümeti Türk ordusu yerine IŞİD'i Suriye'ye soktu.

PARİS'TEKİ TERÖR SALDIRILARI

Amasız kınıyorum, alçaklıktır, İslam ile alakası yoktur. Karikatüristlerin vahşice katledilmesinin hiçbir gerekçesi yoktur. İslamcılar kendilerine sorsun, hangi alternatif model sundular?"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Didem Aslan Türkiye Cizre Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (215)

LondonMobil-IOS:

Yasa baskan

452
54
yanıtYanıtla
GERCEK iNSANMobil-IOS:

Bu adam dogru bir insan kaliteli dürüst kültürlü seviyeli tam bir sevgi adami.bu adam türkiyenin basina gecsin ayirim garyirim vurgun soygun olmaz .dindar bir ailenin cocugudur ve sünnidir ama gercek bir insandir.ön yargili konusmayin taniyin derim

151
55
yanıtYanıtla
Trabzon Tonya'lı Ali Mobil-IOS:

Iyi nitetle yapılan kötülük, kötü niyetle yapılan iyilikten daha iyidir. Bölücü bunlar

51
146
yanıtYanıtla
Emrah deniz Mobil-IOS:

Sayın Demirtaş'a tam destek veriyoruz.. Gercek bir politikacı.. Türkiye'yi bir başbakan olarak yönetmesini isterim ..

157
37
yanıtYanıtla
mert peresıt:

Seninle gurur duyuyoruz perak temiz siyasetçi

132
44
yanıtYanıtla
ali dedeMobil-ANDROID:

Helal sana Başkan sen başkasın,hep yanındayız.

110
43
yanıtYanıtla
DersimlimobilWeb@haberler.com:

Süper sin sayin Demirtas

125
22
yanıtYanıtla
Rojbas Mobil-IOS:

Bu DIN kürdlerin basina. Bela. Her dönemde. Dinin etkisinde. Kurtulmali. Kürdler o zaman. Insan olurlar bence baris olmayacak Akp. Oyaliyor. Türkler gercekten. Akp den kurtulmali Onun icin hdp ye oylarlni vermeliler

81
60
yanıtYanıtla
Basbug Mobil-IOS:

Kıvırma Selahattın daha dün dananın Kuyrugu kopacak Dana Kürtlerde Kalacak diyen sendin sen meraklanma Biz Kürtlere Dana Veririzde senin gibi PKK lılara kuyruğu Bile Kalmaz sen kimsin ki Bu Vatanı Dana olarak Tabir Ediyorsun Ey Hatsiz silkin Kendine gel Bu Yorumlarınla Kürtlerede Türkler'e de Hala Ihanet Içindesin yazık güya birde okumuş adamsın Adamsan

54
65
yanıtYanıtla
sosyalist21mobilWeb@haberler.com:

biz yıllardır doğuda ne baskılara maruz kaldık bilmiyorsunuz ki. siz küçükken sokaklarda şekerleme yiyip şapşal şapşal dolaşırken bizi polis kovalıyordu, sadece top oynuyoruz diye. okul bahçesinde polis tarafından duvar dibine dizdirilip cop yedik o çocuk yaşta. yanlış duymadınız. birden ekip aracı içeri girip copladılar bizi.. size Diyarbakırdan sesleniyorum terörist devlet mi biz miyiz akp iktidarı döneminde 34 tane masum vatandaş öldürüldü roboskide, kimse özür bile dilemedi. oyumu o katil akp ye mi verecem. tüm kürtlere ve zazalara sesleniyorum Netanyahuyla aynı safta yürüyen bir partiye oy vermeyin

85
7
yanıtYanıtla
Tüm 215 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title