Haberler

Selahattin Demirtaş Neden Apar Topar Brüksel'e Gitti

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın acilen Brüksel'e gitmesinin perde arkasında HDP ile devlet arasında uzun bir aradan sonra sağlanan ilk temasın yattığı ortaya çıktı.

Devlet ile HDP arasındaki ilk diyalog, dün HDP Eş Genel Başkanlarının gazete ve televizyonların temsilcileriyle yapacağı toplantıyı son anda ertelemesiyle ortaya çıktı. Toplantıya çok kısa bir süre kala HDP'den "Bu sabah planladığımız kahvaltıyı, Sayın Selahattin Demirtaş'ın programındaki acil bir değişiklik nedeniyle maalesef yakın bir geleceğe ertelemek durumundayız" mesajı iletildi. Programdaki bu ani değişiklik araştırılınca Demirtaş'ın Brüksel'e gittiği ortaya çıktı. Demirtaş'ın Brüksel'e gitmesinin perde arkasında HDP ile devlet arasında uzun bir aradan sonra sağlanan ilk temasın yattığı ortaya çıktı.

"ACİL" OLARAK BRÜKSEL'E UÇTU

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreci kapsamında uygulanan 'çatışmasızlık' halinin yeniden hayata geçirilmesi için dün 'acil' olarak Brüksel'e uçtu. Ankara'daki programlarını iptal eden Demirtaş, terör örgütü PKK ve KCK'nın üst düzey yöneticileriyle görüşecek. Demirtaş, "Bütün çabalarımızın ana teması, bu ziyaretimizin de, çatışmaların bir an önce durması adınadır." dedi.

GAZETE VE TELEVİZYONLARIN TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELECEKTİ

HDP lideri Selahattin Demirtaş, dün sabah gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelecekti. Ancak sabah saatlerinde katılımcılara "Planladığımız kahvaltıyı, Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş'ın programındaki acil bir değişiklik nedeniyle maalesef yakın bir geleceğe ertelemek durumundayız" mesajı gönderildi.

ÜST DÜZEY İSİMLERLE GÖRÜŞECEK

Demirtaş, dün 13.00'te Ankara'dan İstanbul'a, 14.50'de de Brüksel'e uçtu. 'Çatışmasızlık' halinin ortadan kalkmasının ardından sıklıkla "PKK silahlı eylemlerini sona erdirsin, askeri operasyonlara da son verilsin" çağrısı yapan Demirtaş, Brüksel'de eski DEP milletvekilleri, Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar'ın da aralarında bulunduğu örgütün bazı üst düzey isimleriyle görüşecek.

"ARKADAŞLARIMIZ DEVLET KURUMLARIYLA DA GÖRÜŞÜYOR"

Brüksel'e ziyareti öncesinde Hürriyet'e konuşan Demirtaş, Kamu Düzeni ve Güvenliği bürokrasisiyle yapılan görüşmeye ilişkin, "Arkadaşlarımız da tabii ki bütün kurumlarla, partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerini yürütüyor. Görüşülen kurumlar arasında devlet kurumları da var. Onlar da bu çerçevede bir görüşme gerçekleştirdi." dedi.

"BÜTÜN ÇABALARIMIZ ÇATIŞMALARIN BİR AN ÖNCE DURMASI ADINA"

Demirtaş şöyle devam etti: "TV programı için Brüksel'e gidiyorum. AB yetkilileriyle de temaslarım olacak. Bazı Kürt siyasetçilerle de bir araya geleceğiz. Bütün çabalarımızın ana teması, bu ziyaretimizin de, çatışmaların bir an önce durması adınadır. Bütün girişimlerimizi ateşkesin tekrar sağlanması ve yeniden müzakereye dönülecek koşulların yaratılması doğrultusunda sürdürüyoruz. Elimizde ne kadar imkân varsa, gücümüzü sonuna kadar kullanıyoruz. Toplum barış isterse, hükümet bu barış isteği karşısında sessiz kalmayacak, kalamayacaktır. Biz, evlatlarımızı birilerinin iktidar hırsı için feda etmek zorunda değiliz. Barış bize bu kadar yakınken uzanıp onu tutmak dışında bir seçeneğimiz yok. Savaşa mecbur, ölüme mecbur değiliz."

"EVET, BİZ UMUTLUYUZ"

Demirtaş, "Özellikle 'Devlet' ile yaptığınız görüşme, çatışmasızlığın yeniden sağlanması konusunda sizde umut yarattı mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "En kısa sürede çatışmaları durdurmalı, çözüm sürecine sağlıklı bir dönüş yapmalıyız. Evet, biz umutluyuz. Partimize ve şahsıma yönelik tüm karalamalara karşın umudumuzu sürdürüyoruz."

PERDE ARKASI: KARAR DEVLETLE GÖRÜŞMEDEN SONRA ÇIKTI

HDP ve CHP liderlerinin salı günü 'çözüm süreci' gündemli toplantısından yaklaşık 5 saat sonra aynı gündemle Ankara'da önemli başka bir toplantı yapıldı. HDP'nin İmralı Heyeti'nden Grup Başkanvekili İdris Baluken ve HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Öcalan ile görüşmeleri yürüten Kamu Düzeni ve Güvenliği'nin üst düzey bürokratlarıyla buluştu. Öcalan ile sürdürülen görüşmeleri MİT'ten devralan Kamu Düzeni ve Güvenliği bürokrasisi ile HDP heyetinin görüşmesi bir saate yakın sürdü.

Görüşmede, HDP'lilerle "Öcalan'ın sağlığı iyi. Devlet Heyeti de Öcalan ile İmralı'daki görüşmelerine devam ediyor." bilgisi paylaşıldı. Görüşmede, PKK'nın olası çatışmasızlık ilanına da bağlı olarak karşılıklı olarak bazı olumlu gelişmelerin olması halinde, çözüm süreci için yeni bir gelecekten bahsedilebileceği değerlendirildi.

Ardından Baluken ve Önder, Demirtaş'la bir araya geldi. Baluken ve Önder'in, "Çatışmasızlığın sağlanması halinde olumlu gelişmeler olabilir" diye özetlenen bilgilendirme toplantısında Demirtaş'ın Brüksel'e gitmesi kararı alındı. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Önder Demirtaş Brüksel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (133)

Zaza12:

Sen Bitanesin baskan burda sana laf atanlar Kurban olsunlar sana

45
26
yanıtYanıtla
herşey ortada:

siz maşasınız maşa

59
4
yanıtYanıtla
CUKUROVALIYIZGARDAŞ:

CEHENNEMIN DIBINE KADAR YOLU VAR

20
33
yanıtYanıtla
SALTUK:

Demirtaş . . . gidişin olsunda dönüşün olmasın inşallah. . . Allah seni ve şürekanı mahv-u perişan etsin.

23
27
yanıtYanıtla
musa:

yeni seçimde de oyum sana selocan

24
25
yanıtYanıtla
Chp hdp kardeş gerisi kalleş:

Faşistler burda yorum yazacağınıza askere gidin

25
20
yanıtYanıtla
vatandaş:

helal olsun kimse ölmesin diye elinden geleni yapan tek lider bir kişinin bile ölmemesine sebeb oluyorsan ne mutlu sana delikanlı cesur adam

21
22
yanıtYanıtla
türk 1:

bu adamin sözleriyle yaptiklari hic bagdasmiyor...kesin pkk.nin ciikarlari icin brüksel.e gitmistir..yani tc.ye karsi.

30
9
yanıtYanıtla
Blue:

Akpnin Fisini Sen Cekersin. Aslansin Aslan.

19
19
yanıtYanıtla
OSMANLI:

Ula selo kökünüz kazınacak ondamıkorktun bürüksel sana çare olmaz .

14
21
yanıtYanıtla
Tüm 133 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title