Haberler

Selahattin Demirtaş Kartal'da Hdplilerle Buluştu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "7 Haziran bizim açımızdan bir final değil, barajı aşıp meclise girmek boynumuzun borcu ama 8 Haziran sabahı da mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kartal Meydanı'nda düzenlediği mitingle 1. bölge adaylarını tanıttı. Demirtaş miting alanında yaptığı konuşmada, " Karadeniz'den bize selam var ama aynı zamanda talimat var. Deniyor ki, Karadeniz'in yoksulluğunu, göçünü, sefaletini durduracak sadece siz varsınız. 7 Haziran'da Karadeniz meclistedir. Karadeniz'in emekçileri meclistedir dememiz lazım. Trakya'da işçilerin, çiftçilerin bize selamı var. Onlar diyor ki geçicide olsa irademizi size emanet edeceğiz. 7 Haziran'dan sonra kalıcı olarak artık bu partideyiz diyorlar. Bizde hoş geldin Trakya diyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE ARTIK GERÇEK BİR HALK İKTİDARINI KURMA ZAMANI GELDİ"

"Hepinize 7 Haziran akşamı büyük bir zafer hediye edeceğiz" diyen Demirtaş, "Çalıştık, çabaladık. Baskılara boyun eğmedik. Ülkenin bütün ezilenlerini tek bir çatı altına getirdik ve şimdi tek bir kurtuluş adresimiz var. Bu karla kaplı yolu açan, bu kar makinesini iktidara taşımak zorundayız. Sadece barajı aşmak yetmez. Türkiye'de artık gerçek bir halk iktidarını kurma zamanı geldi. Bizler 7 Haziran'da bunun ilk adımını atacağız. Sanmasınlar ki HDP'nin tek amacı barajı aşıp, meclise girmektir. Uzun bir yürüyüş başlattık. 7 Haziran bizim açımızdan bir final değil, elbette ki barajı aşıp meclise girmek boynumuzun borcu. Ama bu yetmez. Bu yürüyüş halk iktidar olana kadar devam etmelidir. 8 Haziran sabahı mücadeleye kaldığımız yerden devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"SEÇİM BİLDİRGEMİZ KARADENİZ'DDE DE AYNI HEYECANI YARATTI""

"Seçim bildirgemiz Karadeniz'de de aynı heyecanı yarattı. Her bölgede aynı heyecanı yarattı. Neden biliyor musunuz? Çünkü Türkiye'nin her yerinde aynı acılar, aynı yoksulluklar var" ifadelerini kullanan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Ülkenin her yerinde aldığı üç kuruş gelirle çocuğuna, bebeğine mama almaya çalışan analar var. Akşam evine giderken çocuğuna bir çikolata alamadı diye, bir somun ekmek alamadı diye eve gitmeye utanan babalar var. O nedenle Türkiye'nin he yerinde seçim beyannamemiz heyecanla karşılandı. Şimdi soruyorlar bunları halka niye vaad ediyorsunuz. Bunlar lüksmüş gibi niye bunları halka veriyorsunuz diyorlar. Yoksul halka gıda paketi dağıtmak zorunda kalmamız, bunu vaad ediyor zorunda kalmamız bir utançtır. Bu AK Partinin ve ondan önceki hükümetlerin utancıdır. Gönül isterdi ki Türkiye'nin her yerinde sosyal yardıma, gıda yardımına ihtiyacı olmayan insanlarımız olsaydı. Ama tablo böyle değil maalesef. Gençler halk otobüsüne binecek para bulamıyorlar. Kadınlar, çocuklarına sağlıklı beslenebilecekleri gıda alamıyorlar.

Bu ülkede tek adam, diktatör olmak isteyenler karşısında sizi görecek. Bütün farklı renklerimizle, kimliklerimizle kardeşlik nasıl bir arada inşaa edilir onu göstereceğiz. Bundan korkuyorlarsa yapacak bir şey yok. Türkiye HDP'den neden korksun ki. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa gerçek bir halk partisi iktidara yürüyor. Türkiye bunu sevinçle karşılıyor. Türkiye'nin ezilenlerinin korkmasına gerek yok. Şu meydanlarda gençlerimizi, evlatlarımızı katledenler, sokakta sizlere işkence yapanlar korksunlar. İnancınızla alay edenler korksunlar. Mezhebinizden dolayı sizi meydanlarda yuhalatanlar korksunlar. Etnik kimliğinizden dolayı horlanıyorsanız korksunlar. HDP işte bunların tamamıdır. Türkiye'nin gerçek fotoğrafıdır." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Karadeniz Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title