Haberler

Selahattin Demirtaş'ın Şanlıurfa Mitingi

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş konuşmasının büyük bölümünde diğer Cumhurbaşkanı adaylarına yüklendi. Demirtaş, halktan koltuk istemediklerini belirterek, "Bana bir oy verin bir koltuğum olsun diyenler çok var. Biz çalınan koltukları size iade etmek için geliyoruz. Oy verin koltuklarınızı geri alalım diyoruz" dedi.

Halkı gerçek bir özne yerine koymayıp bir köle haline getirildiğini savunan Demirtaş, "Sizi gerçek bir özne, gerçek bir halk iradesine getirmediler. Devletin kölesi olsun dediler. Devletin tebaası kulu olun dediler. Devlet size hizmetkar olacak diyenler bile siz ancak devletin karşısında boyun bükebilirsiniz dediler. Eşit birer yurttaş olacağız ve bu vatan hepimizin ortak vatanı ve bu devlet hepimizin ortak devleti olacak diyorsak; tek bir adres var şuanda halkların ve kardeşliğin adayı dışında hiçbir aday bunu temsil etmiyor" şeklinde konuştu.

Demirtaş, "Bu ülkede tek dil, tek millet diyenler, ırkçılık yapanlar bu ülkede faşizmi bize dayatanlar asıl bölücülerdir. Biz bilseydik AK Parti'nin adayı milletin adamı olsaydı biz aday olmazdık. Ama biliyoruz ki memleketin en büyük yalancısıdır, memleketin en büyük tiyatrocusudur oyuncusudur. Oyna Recep oyna ama atma ya da atacaksan ufak atta civcivler yesin" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title