Haberler

Selahattin Demirtaş Gençlerle Buluştu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Eğer biz çoğulcu bir demokrasi ve toplum yapısına geçeceksek ve savunacaksak bunun devlet modeli de tekçi değil yerinden yönetim, özyönetim, özerk yönetim modelidir” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Eğer biz çoğulcu bir demokrasi ve toplum yapısına geçeceksek ve savunacaksak bunun devlet modeli de tekçi değil yerinden yönetim, özyönetim, özerk yönetim modelidir" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şişli'de düzenlenen gençlik buluşmasına katıldı. Şişli Kent Kültür Merkezi'nde düzenlenen buluşmaya gençlerin yanı sıra HDP'li vekiller Sezai Temelli, Garo Paylan ve HDP milletvekili adayları da katıldı. Burada katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Demirtaş, gençlerden gelen soruları da yanıtladı. "Seçim sonucu aynı çıkarsa tablo ne olacak?" sorusuna Demirtaş, "Geçici de olsa benim tahminim 2019'a kadar sürmeyebilir koalisyon ama 1, 1,5 yıl kadar bir koalisyon hükümeti ile Türkiye yönetilecek. Umarım 2019'a kadar götürebilir kurulacak koalisyon. Artık tekrar seçim yok" diye cevap verdi.

ÖZYÖNETİM AÇIKLAMASI

Demirtaş, özyönetim ile ilgili soru üzerine ise çok kimlikli yapı, devletin yönetim şekli ve emek konusunun üç temel konuları olduğunu ifade ederek, "Eğer biz çoğulcu bir demokrasi ve toplum yapısına geçeceksek, savunacaksak bunun devlet modeli de tekçi değil yerinden yönetim, özyönetim, özerk yönetim modelidir. Herkesin bulunduğu ve yaşadığı yerde yönetime katılabildiği, katılımcı demokrasi ile söz hakkını karar ve denetim gücünün halkta olduğu modellerdir" dedi.

HDP'nin zor şartlarda seçime girmesinin sağlanmak istendiğini iddia eden Demirtaş, "Bunun için de silahla siyasete dizayn ve yön verme çabasına girdiler. Ateşkesi bozdular. Öcalan'la kurulan müzakere masası zaten Dolmabahçe'den itibaren devrilmişti. Ateşkesi bir bahane üreterek bozdular, HDP'yi kriminalize edip, HDP çalışanlarını tutuklamaya başladılar. Her yerde infazlarla, medya algı yönetim operasyonlarıyla HDP'yi itibarsızlaştırmaya çalıştılar" şeklinde konuştu.

"BİZİ DÜŞMAN OLARAK KODLUYORLAR"

Demirtaş, miting konuşmalarında hep kendilerinin hedef gösterildiğini savunarak, "Kendi toplumuna, seçmenlerine doğrudan bizi düşman olarak kodluyorlar. Hiçbir zaman bizden söz ederken bir siyasi rakipten söz eder gibi konuşmuyorlar. Vatan haini diyorlar, bölücü diyorlar, devlet düşmanı, din düşmanı diyorlar. Yani bir düşman toplaması üzerinden milyonları bizlere karşı örgütleyerek toplumsal kutuplaşmayı, kamplaşmayı derinleştirmek istiyorlar. Yıktığımız o çirkin ve kirli hayallerini yeniden halkı ikna ederek, kandırmaya çalışarak yeniden kurmaya gayret ediyorlar. Bu çok tehlikeli bir gidiştir. Bir cendereye sokmak bizi sıkışık bir alanda siyaset yapmak zorunda bırakmak istiyorlar. Bizim bunu aşmamızın tek yolu onların yaptığını yapmamaktır. Zor olduğunu biliyorum ama ısrarla barış dilinde, eşitlik ve adalet dilinde istikrarlı şekilde bu siyasette, bu alanda kalmamız lazım" diye konuştu.

"KAMPLAŞMANIN TARAFI HALİNE GETİRMEK İSTİYORLAR"

Demirtaş, "Bizi buradan çıkarmak için her türlü tahriki yapıyorlar, her türlü saldırı gerçekleşiyor. İşte Ankara bombalaması, bizi siyaset yapamaz duruma getirmek istiyorlar. Eş başkanlarımıza yönelik saldırılar, hakaretler, sosyal medya üzerinden yürütülen psikolojik savaş ve algı yönetimi, tümü bizi bu hattan çıkarmak içindir. Kamplaşmanın tarafı haline getirmek istiyorlar. Buna düşmezsek onlar kaybedecekler. Şu andaki çizgimiz zaferin garantisidir" şeklinde konuştu.

Demirtaş, konuşmasının ardından gençlerden gelen soruları tek tek yanıtladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Selahattin Demirtaş Sezai Temelli Türkiye Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title