Haberler

Selahattin Demirtaş: Toplum, PKK ve Herkes Barış İstiyor

Güncelleme:

İstanbul'da, 'Barış Mitingi'nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Toplum, PKK ve herkes barış istiyor. İktidar ise biz illaki savaşacağız diyor" dedi.

İstanbul'da düzenlenen 'Barış Mitingi'nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Toplum, PKK ve herkes barış istiyor. İktidar ise biz illaki savaşacağız diyor." açıklamsında bulundu.

MİTİNGE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Barış Bloğu tarafından Bakırköy Halk Pazarı'nda düzenlenen 'Barış Mitingi'ne katıldı. Mitinge aralarında HDP'li ve CHP'li bazı milletvekillerinin de bulunduğu binlerce kişi katıldı.

"BARIŞ NASIL YAPILIR GÖRMEK İSTEYENLER BU MEYDANA BAKSIN"

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen mitingde sahneye davet edilen Selahattin Demirtaş:

"Savaş nasıl olur, savaşa nasıl gerçekleştirilir onu AKP'yi izleyerek anlayabilirsiniz. Ama barış nasıl yapılır bunu da görmek isteyen bu meydanlara baksınlar. Kürt'ü, Türk'ü, Alevi'si hepsi el ele verip sizlere savaş yaptırmazlar. Halkların bu birlikteliği karşısında size sadece susmak düşer.

"SİZLER İSTEMEZSENİZ KİMSE SAVAŞI DAYATAMAZ"

Ülkemizi bir kez daha ateşe, yangın yerine çevirmek isteyenlere karşı yan yana durmamız lazım. Geçmişteki kayıplarımız bizlere çok şey öğretti. O yüzden biz aynı filmi aynı senaryoyu tekrar izlemeyeceğiz dediğimiz için burada bir araya geldik. Sizler istemediğiniz sürece bizlere kimse savaşı dayatamaz" dedi.

"SİZİN İKTİDARINIZA FEDA EDECEK EVLATLARIMIZ YOK"

PKK'nın barış istediğini yineleyen Demirtaş, "Bu ses Türkiye'nin her yerinde devam ederse bunlar savaşı bir gün bile sürdüremezler. İzliyoruz bizler evlatlarımızı feda etmeye razıyız diyorlar. Bizler de buradan sesleniyoruz, bizlerin sizin iktidarınıza feda edecek evlatlarımız yok. Bizler siz saraylarda oturasınız diye evlatlarımızı feda etmeyiz.

"TOPLUM, PKK VE HERKES BARIŞ İSTİYOR"

Şu anki ülkedeki en büyük çılgınlık AKP tarafından yapılan savaş çılgınlığıdır. Toplum, PKK ve herkes barış istiyor. İktidar ise biz illaki savaşacağız diyorlar" diye konuştu.

"ERKEN SEÇİMDEN KORKMUYORUZ"

Erken seçimden korkmadıklarını ifade eden Demirtaş, "Erken seçimden korkmuyoruz. Halka, sandığa gitmekten korkan namert olsun. Barış Bloğu AKP'ye ders verecek en büyük çalışmadır. AKP'den kurtulup artık özgürlüğe giden yolu açmamız lazım.

"YÜZDE 41'İ BİR DAHA BULAMAYACAKLAR"

Erken seçim yaptıklarına onları pişman edeceğiz. Yüzde 41'i bir daha bulamayacaklar. Evlatlarımızın üzerinden oy hareketi yapanlar, bir daha operasyon yapalım oy artsın diyenler bir dahaki seçimlerde yüzde 41'i bulamazlar. Demokratik bir alternatif yaratmamız lazım. Yoksa bunlardan kurtulmamız mümkün değil" dedi.

"KARŞILIKLI ATEŞKESİ ŞU SAATTE İSTİYORUZ"

Karşılıklı olarak ateşkesin ilan edilmesini isteyen Selahattin Demirtaş, "Karşılıklı ateşkesi şu saatte istiyoruz. Sayın Davutoğlu, bize oradan sürekli talimat vermekten vazgeç. Bu savaşı başlatıp ateşkesi bozan sizsiniz. Sana düşen IŞİD terörü ile arana mesafe koy sana düşen budur. Çünkü, HDP elindeki demokrasi gücüyle, elindeki sivil mücadeleyle seni iktidardan düşürdü.

"IŞİD'E SAĞLADIĞINIZ DESTEK VE LOJİSTİKLERDEN HEPSİ SUÇTUR"

Bizler silahla hiç eylem yapmadık. Terörle arasına mesafe koyması gereken sizlersiniz bizler değiliz. IŞİD'e sağladığınız destek ve lojistiklerden hepsi suçtur. Bunların hepsini siz yaptınız. Silahlardan medet umanlar sizlersiniz" şeklinde konuştu.

"ZERGELE'DE 8 SİVİLİ KATLETTİNİZ"

HDP Lideri Demirtaş, "Zergele'de 8 sivili katlettiniz. Sayın Davutoğlu bunun emrini kim verdi? AKP yanında bulunan gazeteciler de Zergele'de tam isabet diye başlık atıyor. Demek ki sivil halkı katledip HDP'nin sivil irade üzerindeki gücü yok etmeye çalışıyorsunuz. Erken seçimde sandıklar kurulacak bizler de sizleri tam isabet yaparak sizi yeneceğiz. Sizler seçim sandıklarında göreceksiniz.

"ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞLARSA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

Bizler HDP sizin verdiğiniz güç ve destekle yüzde 13'lük oy ve onun birkaç katı dualarınızla parlamentoya gittik. Bizler barışçıl ve demokratik yollarda ısrarcıyız. Barışı, silahları elimize alalım hiç demedik. Bizler üç yıl boyunca yapılan bütün çalışmalarının destekçisi olduk. Bizler sizlere karşı duyduğumuz sorumluluğumuzu yaptık. Bir kez daha çözüm süreci başlarsa üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Bakırköy İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (936)

AYŞEM:

Demirtaş sen kimsin bizler sonunakadar akp liyiz inşallah akp pkk lıları temizledir askerlerimize bizim vatanımız bölünmez askerlerimiz bütün tererüsleri temizler.ATATÜRK VATANIMIZI KİMSEYE VERMEDİ.ERDOĞANDA PKK LILARAMI VERECEK VATANIMIZ SAĞ OLSUN BİZİM TÜRKLER HEP BİRLİKTE VATANIMIZI KORUR.

251
451
yanıtYanıtla
D:

Kimse Yutmuyor senin dedini , burasi Turkiye Cumhuriyeti ve pkk silyahi brakacak ya seve seve ya da sevmeden

71
593
yanıtYanıtla
Mehmet 82 nrw:

Ne oldu birden bire??? Demeki Tsk nin atigi bombalar dedikleri kadar varmis . Artik eski Türkiye eski silahlar ve bazi eski General ler yok. Devam devam devam . Pislikler dize gelene kadar devam.

113
542
yanıtYanıtla
seçim mitingi olmuş..:

Selo çok kurnak dikkat edin, pkk ile danışıklı bir senaryo oynıyor.

60
419
yanıtYanıtla
atilla:

AT MARTINI DEBRELI SELAHATTIN DAGLAR INLESIN SAHTEKAR SOZLERINIZI KULAKLARINIZ DUYMUYOR

40
260
yanıtYanıtla
mehmet:

Bu ulkenin kurt lerle sorunu yok sorunu hdp cikariyor bu ulkenin kurtlerle sorunu olsaydi turgut ozal i cumhurbaskani yaparmiydi bu millet...

281
15
yanıtYanıtla
Urfalı hasan:

Barıs ıstıyosunuz kallesce askerımıze polısımıze pusu kuruyosunuz,barıs ıstıyosunuz dogu ve guneydogudakı musluman kurt kardeslerımızı cocuklarıyla tehdıt edıyosunuz,barıs ıstıyosunuz,doguyu kalkındırmak ısteyen mutahıtlerımıze,muhendıslerımıze saldırıp ınsaatları yakıp yıjıyosunuz,barıs ıstıyosunuz yol kesıp kımlık sorguluyosunuz,barıs ıstıyosunuz askerın rızkını yıyosunuz destek vermeyen kurt halkının malını gasp edıyosunuz,barıs ıstıyosunuz gencecık unuverste ogrencılerının beynını yıkayıp daga cıkarıyosunuz.bu ulkede huzuru bozan sızlersınız musluman kurt kardeslerımızı sızıngıbı ermenı kopeklerı doldurusa getırıyo bu ulke barıs ve kardeslık ıcınde yasıyo yasıyacakta pkk yok oldugu zaman

239
30
yanıtYanıtla
GAFFAR OKAN:

HÜKÜMET DERHAL OHAL İLAN EDİP, ASKERE POLİSE UÇANA KAÇANA VUR EMRİ ÇIKARMALI. ŞARTLAR EŞİTLENSİN Kİ KİM KİMİ DAHA İYİ VURUYORMUŞ GÖRELİM. ORTALIK PKK LI LEŞLERİYLE DOLSUN Kİ İTLER TÜREMESİN.

229
21
yanıtYanıtla
KÜRT KIZI:

BÖYLE SAHTEKAR GÖRMEDIM HAYATIMDA YUUUH DIYORUM. BUNLARMI BARIS ISTIYORLARMIS YESINLER PEKI BARIS ISTIYORLARDA ASKERLERIMIZI KIMLER SEHIT EDIYOR. BUNLAR HEP YALAN ÜZERINDEN POLITIKA YAPIYORLAR. BIZLER ZATEN BUNLAR ORTAYA CIKANA KADAR BARIS ICINDE YASIYORDUK. BIZ KÜRTLER BUNLARI PROTESTO EDIYORUZ BUNLAR ERMENILERE HIZMET EDIYORLAR. BIR KÜRT OLARAK BU ÜLKEDE HIC DISLANMADIM. HATTA MERHUM TURGUT ÖZAL DA KÜRTTÜ CUMHUR BASKANI OLDU DISLANSAYDIK BUNLAR OLURMUYDU. KARDESLERIM AKILLI OLALIM _

185
35
yanıtYanıtla
Kaplan:

O kelesler i bırakın o zaman. ...Barış barış yok kendi kendine kimlik...kontrolü. ..saçma sapan cinayetler. ..Kürtleri öldürmek. ...çarşıda ki sivil askerleri oldururler. ..sonra barış barış. ..türküleri çalarlar olmaz millet bunu yemiyorlar. ..

188
23
yanıtYanıtla
Tüm 936 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title