Haberler

Selahaddin Eyyübi Havalimanı Yaklaşık 4 Aydır Kapalı

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda artan terör olayları nedeniyle 4 aya yakındır hizmet verilemiyor. Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, havalimanının tekrar açılmasını talep ettiklerini söyledi.

Yüksekova İlçesi'nde 25 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanların katılımıyla törenle hizmete giren Selahaddin Eyyubi Havalimanı 2 ayda 23 bin yolcu taşıdı. 102 milyon Lira harcanarak 5 yılda tamamlanabilen havalimanından hizmet verdiği 2 ay içinde İran ve Irak gibi ülkelerdeki vatandaşlar da yararlandı. 4 aydır kapalı olan havalimanı için açıklamalarda bulunan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, havalimanın önemli bir coğrafyada inşaa edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu havalimanı açık olduğu 2 ay içinde sadece Hakkari'ye değil komşu olduğumuz ülkelere de hizmet verdi. Yurt dışından gelip Türkiye'nin diğer illerine gitmek isteyen turistler bu havalimanını kullandı. ve bu havalimanı hepimize pozitif bir enerji verdi. Herkes çok memnundu. Biz sokaklarımızda değişik değişik insanlar görmeye başladık. Bu bizim içinde bir ekonomi kaynağıdır. Taksiciler, lokantacılar yani esnafımız kazanıyor. Fakat 4 Ağustos tarihinden itibaren Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanımız kapandı. Neden kapandığı konusuyla ilgili yetkililerden net bir cevap alamıyoruz. Aldığımız duyumlarda güvenlik ve hava muhalefetinde kapanmıştır deniliyor. Şu an herhangi bir güvenlik engeli yoktur. Biz, Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nın tekrar uçuşlara açılmasını talep ediyoruz"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title