Haberler

Dalaman'da Sel Yaraları Sarılıyor

Güncelleme:

Muğla Dalaman'da geçen cumartesi gecesi meydana gelen şiddetli yağışın ardından sel sularının yarattığı tahribatın giderilmesi için çalışmalar başladı.

Muğla'nın Dalaman İlçesi Taşbaşı Mahallesi'nde geçen cumartesi gecesi meydana gelen şiddetli yağışın ardından sel sularının yarattığı tahribatın giderilmesi için çalışmalar başladı. Vatandaşlar özellikle yolların büyük zarar gördüğünü belirtip yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istedi.

Taşbaşı Mahallesi Çalardı Mevkii'nde Cumartesi gecesi etkili olan yağmur, sel sularının oluşmasına neden oldu. Bir ev tamamen yıkılırken çoğu kullanılamaz hale geldi. Çok sayıda hayvan dışarıda gezinirken meydana gelen su baskını, ahır ve kümeslerin boş olması nedeniyle hayvan kayıplarına yol açmadı.

Öğrenci servisinin şoförlüğünü yapan Mevlüt İnan, sabaha kadar süren yağmurun büyük zarara neden olduğunu belirterek, "Akşam başlayan yağmur, ilerleyen saatlerde sel sularına neden oldu. Bir ev tamamen yıkıldı. Bir traktör ve bir otomobil sel sularına kapıldı. Eğer sel gece olsaydı ve herkes uyurken gelseydi büyük bir facia yaşanabilirdi. İnsanlar ölebilirdi. Sel suları geldiğinde herkes uyanıktı ve birbirini uyaran köylüler yüksek yerlere çıkarak canlarını kurtardı. Şu anda yollarımız tamamen bozulmuş durumda. Yetkililerden yollarımızın biran önce yapılmasını istiyoruz" dedi.

YOLLAR DERE YATAĞI İÇİNDEN GEÇİYOR

Dalaman Belediyesi görevlileri sel sularının etkili olduğu mahalleye gelerek hasar tespiti yaptı. Ekipler köyde yol açma ve enkaz kaldırma çalışmalarına katıldı. Bu sırada Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri de içme suyu şebekesi sel sularına kapılarak hasar gören Gürleyik Mahallesi'ne temiz içme suyu taşıdı. Ekiplerin uzun süren çalışması sonrasında mahalleye su bağlanabildi.

Belediye Meclis Üyesi Ali Karaca, "Yollar dere yatağı içinden geçiyor. Yağmurda hasar gören yolları açtık. Şu anda bir sıkıntı yok. Dere yatağı içinde yolların kot olarak daha yüksek noktadan açılması için ölçümlere başlandı. Yeni planlar çizilerek meclise sunulacak ve bu çile bitmiş olacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Dalaman Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title