Haberler

Sel ve Taşkın Alanlarında İncelemelerde Bulundu

Bakan Müezzinoğlu, yarın bir araya gelecek olan Bakanlar Kurulu’nda kentte yaşanan sel ve taşkın olaylarında alınması gereken tedbirleri ivedilikle görüşeceklerini söyledi. 

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne’nin Keşan ve Uzunköprü ilçelerinde katıldığı programların ardından Edirne merkeze gelerek, kentte yaşamı olumsuz etkileyen sel ve su taşkınlarını yerinde inceledi. Bakan Müezzinoğlu, Tunca ve Meriç köprülerinde yaptığı incelemelerin ardından taşkından en çok etkilenen bölgelerin başında gelen Karaağaç Mahallesi ve Lozan Caddesi’nde yaşanan tahribatı görmek için araçla bölgeye gitti. Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Edirne Valiliği’ne gelerek, Vali Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, kentte yaşanan nehir taşkınlarını yarın bir araya gelecek olan Bakanlar Kurulu gündemine taşıyacağını söyledi.

“FELAKET DİYEBİLECEĞİMİZ BİR BOYUTUYLA BİR SIKINTIMIZ YOK”

Bakan Müezzinoğlu, son bir haftadır kentte bulunan nehirlerin su debilerinin yükselmesi sonucu taşkın sahalarında sorunlar yaşandığını belirterek, “Edirne’de son bir haftadır Meriç ve Tunca nehirlerinin su debilerinin yükselmesiyle taşkın sahasında bir sorun yaşıyoruz ama vatandaşı olağanüstü ilgilendiren ve felaket diyebileceğimiz bir boyutuyla bir sıkıntımız yok. Gerek Bulgaristan’dan gelen su miktarının artması, gerekse de yağışların devam ediyor olması özellikle bizleri, ilgilileri teyakkuz durumunda tutuyor. Ama her geçen saat debi azalmakta biraz İpsala bölgesindeki debinin yükselmesi söz konusu ama şu an için olağanüstü bir sıkıntı yok” diye konuştu.

“23-24 ARALIK TARİHLERİNDE EDİRNE’NİN SORUNLARINI GENİŞ ŞEKİLDE PAYLAŞACAĞIZ”

“Tabi ki su rahmettir, berekettir, medeniyettir ama aynı zamanda doğa aynı zamanda felakete de dönüşebiliyor” diyen Bakan Müezzinoğlu, kendilerine düşenin tedbirler almak olduğunu dile getirerek, “Bu anlamda belediye başkanımız, valimiz ile DSİ ve diğer ilgililerle bir değerlendirme yaptık ve inşallah yarın Bakanlar Kurulu’nda ivedilikle aciliyetle alınması gereken tedbirleri görüşeceğiz. Sonra gerek Bulgaristan, gerekse Yunanistan ile imzalanması gereken protokolleri görüşeceğiz. Önümüzdeki hafta zaten 23-24 Aralık’ta hükümet üyelerimiz ve sayın Başbakanımız Edirne’ye gelecek. O süreçte bu ve buna bezer sorunları Edirne’nin diğer beklentilerini daha geniş şekilde paylayacağız” dedi.

“ALTERNATİF KÖPRÜ SIKINTIMIZI KÖKÜNDEN ÇÖZECEK”

Karaağaç Mahallesi ile Edirne merkez arasındaki ulaşımı sağlayan köprü ayaklarının yeniden Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ile görüşerek farklı çözümler ile düzenlenebileceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, “Ama ulaşım 4-5 ay sonra devreye girecek olan Karaağaç Köprüsü bu anlamdaki sıkıntımızı kökünden çözmüş olacak. Meriç ve Tunca yatağının temizlenmesiyle ilgili son 3-4 aydır bir çalışmamız var. Bunu fiilen icrata soktuğumuzda bu tür sıkıntıları minimuma indiririz. Sıfırlayabilmek mümkün olur mu? Arzumuz o ama doğa zaman zaman beklemediğimiz olağanüstülükleri karşımıza getirebiliyor. Biz bize düşeni iyi yapmakla ilgili çalışmaları hükümet boyutuyla diğer gerek belediyemiz, gerekse valiliğimiz dinamitlerimizi devreye sokarak yerel anlamda vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtımı gibi ve diğer konularda ihtiyacı olan vatandaşlarımızı destek vermeye devam ediyorlar. Biz de bize düşeni hükümet düzeyinde ve ilgili müdürlükler düzeyinde takip ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

KORAY USTABAŞI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Meriç Tunca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title