Haberler

Sel'in Vurduğu Bartın'da Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor

BARTIN'da hafta sonu etkili olan yağmurun yol açtığı selin ardından hasar tespit çalışmaları devam ederken, köprüsü yıkılan Karaman Köyü'nün kentle bağlantısını sağlamak için, iş makineleri aralıksız çalışıyor.

BARTIN'da hafta sonu etkili olan yağmurun yol açtığı selin ardından hasar tespit çalışmaları devam ederken, köprüsü yıkılan Karaman Köyü'nün kentle bağlantısını sağlamak için, iş makineleri aralıksız çalışıyor.

Bartın'da hafta sonu etkili olan yağmur sele yol açtı. Sel suları kent merkezinin yanı sıra Amasra ve Kurucaşile bölgeleri ile çok sayıda köyde hasara yol açtı. Selin vurduğu bölgelerde ekipler hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. Kurucaşile yolu üzerinde bulunan Karaman köprüsünün yıkılması nedeniyle Karaman köyü'ndeki yaşayan vatandaşların kent merkezine ulaşımını sağlamak için iş makineleriyle alternatif yol açılmaya çalışılıyor. Sel sularının büyük hasara yol açtığı Karaman Köyü'nde bulunan mezarlık da sel nedeniyle yok oldu.

'66 YAŞINDAYIM BÖYLE FELAKET GÖRMEDİM'

Büyük bir afet yaşandığını belirten köylülerden 66 yaşındaki Mustafa Güdük, "Bu çok büyük bir afettir. Ben 66 yaşına girdim böyle felaket görmedim. Köyümüzde hiç birşey kalmadı. Ne fındık bahçesi, ne mezarlığımız kaldı. 80 meftamız vardı. Şu anda mezarlığı bulamıyoruz. Hatta bu mezarların içinde 3 ay önce defnettiğimiz vatandaşımız bile var."  Amasra'ya bağlı Göçgündemirci Köyü'nde ise, sel felaketinin ardından su ve çamurla kaplanan işyerleri Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözlerle temizlenmeye çalışılıyor. Selden etkilenen vatandaşlar ve esnaf temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

- Bartın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurucaşile Karaman Amasra Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title