Haberler

Sel Felaketinin Yaraları Sarılıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Sel baskınının yaşandığı bölge-Yıkılan evler-Sel sularının dolduğu ev-Yıkılan evlerden eşyaların taşınması-İsa Çekim'in konuşması-İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları-Dere ıslah çalışmaları- Yusuf Kaya'nın konuşması-Telef olan koyunların taşınması Iğdır'daki sağanak- Tuzluca ilçesinde dün meydana gelen sel baskınında 46 ev, 5 iş yeri ile 8 ahır büyük çapta hasar gördü Tuzluca ilçesinde dün meydana gelen sel baskınında 46 ev, 5 iş yeri ile 8 ahırın hasar gördüğü bildirildi. Iğdır'da meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılıyor.Tuzluca ilçesine bağlı Abbasgöl köyünde dün meydana gelen selin ardından Iğdır İl Özel İdaresi ekipleri iş makineleriyle köyde çalışma başlattı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Nuri Turan, köye gelerek yapılan çalışmaları inceledi. Köyden geçen derede iş makineleri ıslah çalışması yaptı.Köy sakinlerinden İsa Çekim, sel nedeniyle çok sayıda küçükbaş hayvanın telef olduğunu söyledi.Toplam 8 sürünün bulunduğu köyde 4 sürünün tamamen telef olduğunu anlatan Çekim, "Yağan yağmur nedeniyle 40'ın üzerinde ev yıkıldı, 4 bine yakın koyun telef oldu. Çok mağdur durumdayız. Çocuklarımızı aldık kaçırdık, içeriden çıkardık. Fakat ev, eşya gitti" dedi.-Selden 46 ev zarar gördüAfet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri köyde hasar tespit çalışması başlattı. 3 ekip halinde yürütülen çalışmalarda 46 evin sel sularından dolayı hasar aldığı, bu evlerden 18'inin kullanılamaz hale geldiği tespit edildi. Öte yandan, köyde bulunan 5 iş yeri ile 8 ahırın da büyük çapta hasar gördüğü belirlendi.Evi kullanılamaz hale gelen vatandaşlar komşuların yardımıyla eşyalarını traktör ve kamyonlarla taşıdı.Tuzluca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, sel nedeniyle çok sayıda küçükbaş hayvanın telef olduğu bölgede çalışma başlattı. Ekipler, selin yaşandığını bölgede incelemeler yaparak telef olan hayvan sayısını tespit etmeye çalışıyor. Evi hasar gören köylüler için bölgeye İl Özel İdaresince çadır gönderileceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Kaya Tuzluca Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title