Haberler

Sel Felaketinin Ardından Belediye Başkanı Bölgede İncelemelerde Bulundu

Van’ın Çatak Belediye Eş Başkanı Celalettin Bartu, selin zarar verdiği Elmacı ve Hacı Osman mahallesinde incelemelerde bulundu.

Van'ın Çatak Belediye Eş Başkanı Celalettin Bartu, selin zarar verdiği Elmacı ve Hacı Osman mahallesinde incelemelerde bulundu.

Selin ardından Çataklılar yaralarını sarmaya başladı. Balık çiftliklerinde çamur ve balçıkların içinden kalan balıkları çıkartıp kadınlarda havuzlarda balıkları yıkadı. Belediye iş makineleri ise mahallere çakıl taşı taşıdı. Dökülen çakıl taşlarını her vatandaş el arabaları ile kapılarının önündeki çamur ve balçığı kapattı. Belediye Eş Başkanı Celalettin Bartu ve beraberindeki heyet selin zarar verdiği alanları inceleyip, selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Daha sonra selden en büyük zararı gören Elmacı Mahallesi'ndeki Cami ve evleri, balık çiftliklerini, arı kovanlarının bulunduğu alanı ve bahçeleri inceledi. Artvin'in Hopa ilçesinde yaşanan olaylara değinen Başkan Bartu, "Hopa'da yaşanan doğal sel felaketinden dolayı vefat eden tüm yurttaşlara Allah'tan rahmet diliyorum yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum. Ailelerinin de başı sağolsun. Yazık ki aynı afet dün yağan sağanak yağıştan dolayı burada da ilçemizde de yaşandı. İlçemize ciddi bir maddi zarar ve hasar meydana geldi. İki gündür bu zararları tespit etmeye çalışıyoruz. Menfezler, alt yapılar, köprüler köylere döşenen kilit taşları, su şebekeleri hasar gördü. Belediye olarak birkaç mahallemize yetişemedik. İmkanlarımız el vermedi. Şu anda Van Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir şekilde çalışarak tüm yollarımızı açmaya çalışıyoruz. Açılmayan sadece Andiçen mahallemiz kaldı. Orada iş makinelarımız çalışıyor. Zararımız yaklaşık olarak 5-6 milyon civarında. Belediye olarak maddi hasarı karşılamakta yetersiz bulunmaktayız. Buradan valimize, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne ve bütün yetkililerimizden ilçemize yardımlarını bekliyoruz" dedi.

Balık çiftliği sahibi Faruk Elitaş ise, "20 dakikalık yağan sağanak yağışın ardından Elmacı Mahallesi'nde 4 havuzda 60 ton, Hacı Osman Mahallesinde 20 havuzda 150 ton olmak üzere toplamda 210 ton balığımız selde telef oldu. Çok zor durumdayız, perişan olduk. Yetkililerden yadım bekliyorum. Belediye başkanımız iki gündür ekipleri olarak yanımızda. Onlara da çok teşekkür ediyorum" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çatak Hopa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title