Haberler

Sel Felaketi Yaşayan Köyler Hasar Tespiti İstiyor

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde 18 Ağustos 2014 tarihinde akşam saatlerinde başlayan ve üç saat süren şitdetli sağanak yağış nedeniyle arazileri sel suları aldında kalan Kuşçuali, Aşağı ve Yukarı Kamışlı, Deliler ile Taburlar mahallesi halkı hasar tespit çalışması yapılmasını istiyor.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde 18 Ağustos 2014 tarihinde akşam saatlerinde başlayan ve üç saat süren şitdetli sağanak yağış nedeniyle arazileri sel suları aldında kalan Kuşçuali, Aşağı ve Yukarı Kamışlı, Deliler ile Taburlar mahallesi halkı hasar tespit çalışması yapılmasını istiyor. Kuşçuali Mahallesi muhtarı Cafer Küçükyılmaz, Üç bin dönümlük sebze bahçelerimiz sel sularından zarar gördü. Hasar tespiti yapılarak yaralarımızın sarılmasını istiyoruz. Eğer bu felaket gündüz saatlerinde yaşanmış olsaydı, bağ ve bahçelerinde çalışan çok sayıda insan sel sularına kapılıp yaşamını kaybedebilirdi dedi.

Elmadağ'a 20 kilometre mesafede bulunan 60 haneli, yaklaşık 300 nüfuslu Kuşçuali Mahallesi muhtarı Cafer Küçükyılmaz, sel afeti nedeniyle Balaban çaynın geçtiği yerlerdeki sebze ve meyve bahçelerinin zarar gördüğünü belirtti. Muhtar Küçükyılmaz, Zarar gören 3 bin dönüm arazide mahalle sakinleri organik olarak zebze üreterek yakın il ve ilçe pazarlarında satıp, geçimlerini sağlıyorlardı. Şimdi ise üreticilerimiz satacağı sebze ve meyveleri pazarlardan kendileri satın almaya başladılar' dedi.

Yetkililerin hasar tespiti yaparak zararlarının karşılanmasını isteyen muhtar Küçükyılmaz, Sel felaketinin akşam saatlerinde yaşanması, büyük bir facianın önüne geçmiş oldu. Eğer gündüz saatlerinde yaşansaydı, tarla ve bahçesinde çalışan insanları sel alıp götürebilirdi. Felaketin ana nedeni, mahallemizden geçen Balaban çayının dere yatağı ile üzerinde bulunan köprü ağzının dar olması. Sel sularının sürüklediği ağaç parçaları ve buna benzer şeyler köprü ağızlarını tıkaması sonucu sel suları çevreye taştı. Yetkilerin bu konuyu dikkate almalarını istiyoruz. Bu önlemler alınmazsa, felaketler de yaşanmaya devam edecektir dedi.

Suların çekildikten sonra Elmadağ ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerince müdahaleye başlandığını belirten Küçükyılmaz, Sel suları altında kalan bölgelerde dere yatağı genişletme çalışmaları halen sürüyor. Sel suları altında kalan sebze bahçelerine yeni yeni girilmeye başlandı. Felaket sırasında mahallemizde bulunan 2 jandarma aracı ile bir anbulans bulunuyordu. Onlar da sel felaketi nedeniyle mahallemizde mahsur kaldılar dedi.

Elmadağ Saadet Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Demir de sel sularından zarar gören köyleri ziyaret etti, vatandaşların sıkıntı ve sorunlarını dinleyip, 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balaban Elmadağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title